ALBASAT
Societate

S-a născut într-o tabără de refugiați, dar a ”cucerit” Europa la doar 19 ani. ”A demonstrat că visele pot deveni realitate!”

Alphonso Davies (19 ani) are o poveste pe cât de spectaculoasă, pe atât de plină de suferință. Canadianul de origine liberiană, care a ajuns la Bayern Munchen în 2019 și acum câștigă 1 milion de euro anual, s-a născut într-o tabără de refugiați din Ghana.

Când a început al Al Doilea Război Civil Liberian, în 1999, conflict care avea să omoare circa 300.000 de oameni, părinții lui Davies au fugit din țară.

Trebuia să treci peste cadavre ca să mergi și să cauți mâncare”, a povestit mama fotbalistului, Victoria. ”Era greu să supraviețuiești în Liberia. Ca s-o faci, trebuia să ai armă”, a rememorat și tatăl lui Alphonso, Debeah.

Alphonso Davies s-a născut într-o tabără de refugiați din Ghana

Înspăimântați de războiul care începuse în Liberia, Victoria și Debeah au fugit sute de kilometri, până la tabăra de refugiați din Buduburam, Ghana.

Acolo s-a născut Alphonso Davies, pe 2 noiembrie 2000. Primii cinci ani din viață i-a petrecut în tabăra de refugiați, apoi părinții săi au fost acceptați într-un program de relocare. S-au mutat la Edmonton, în Canada, unde Alphonso a început să joace fotbal.

Pentru că nu avea bani, puștiul care acum joacă pentru Bayern s-a înscris într-un program special, care îl scutea de taxe și îi asigura transportul la antrenamente și meciuri.

Galerie Foto

Cel mai tânăr debutant la echipa națională

În 2015, Davies a fost remarcat de clubul Vancouver Whitecaps, din MLS. Avea doar 15 ani și cinci luni când a debutat pentru club, în aprilie 2016.

O lună mai târziu, în mai 2016, a reușit primul său gol ca profesionist, performanță care i-a adus promovarea la prima echipă.

În 2017, la câteva zile după ce a primit cetățenia canadiană, Alphonso Davies a debutat pentru naționala țării sale de adopție, într-un meci cu Curacao. Avea doar 16 ani și a devenit cel mai tânăr debutant din istoria Canadei.

Între timp, Davies a ajuns în Europa, la Bayern, unde s-a impus rapid și acum este considerat una dintre cele mai mari speranțe ale bavarezilor.

Povestea lui fantastică e motivul pentru care te apuci de fotbal. A demonstrat că visele pot deveni realitate”, spunea Carl Robinso, tehnicianul care l-a promovat la seniori, pentru The Sun.

Related posts

LIVE/Evenimentul de totalizare a proiectului finanțat de UE „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”

Albasat

Subvenții pentru companiile de colectare și reciclare a ambalajelor

Albasat

Olesea Stamate: Rolul acestui CSM incomplet este să deblocheze procesele

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment