ALBASAT
Societate

Salariu şi indemnizație în timpul concediului de maternitate

Femeile care vor lucra în perioada concediului de maternitate vor putea ridica și salariu, şi  indemnizație. Deputații au votat în lectură finală proiectul de lege prevede acest lucru, transmite IPN.

Proiectul urmărește îmbunătățirea ratei de participare a femeilor și reducerea poverii muncii neremunerate sau cu remunerare în plic asupra femeilor însărcinate care continuă să lucreze chiar și în concediul de maternitate.

În prezent, pentru perioada concediului de maternitate care se suprapune cu perioada în care femeia desfășoară activitate de muncă se achită doar salariul, nu și indemnizația. Proiectul își propune păstrarea dreptului femeii de a beneficia de indemnizația respectivă, mărimea acesteia urmând să fie determinată în baza venitului soției sau soțului, în funcție de cine are un salariu mai mare.

Pentru a pune în aplicare această prevedere, au fost modificate Codul Muncii, Legea cu privire la funcția publică şi statutul funcționarului public și Legea privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale.

Related posts

Activele oficiale de rezervă, în creștere

AlbasatTV, Nisporeni

Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, una dintre instituțiile exemplu la capitolul igiena și sănătate

Albasat

Protest în capitală. Troleibuzele – redirecționate, mai mulți minori – duși la poliție

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment