ALBASAT
Societate

Salvatorii au scos patru persoane din ascensorul unui bloc locativ din capitală

Salvatorii au scos patru persoane din ascensorul unui bloc locativ de pe bulevardul Moscova din municipiul Chișinău. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ascensorul a rămas blocat la etajul trei după ce a căzut în gol, însă conducerea întreprinderii municipale specializate „Liftservice” spune că din punct de vedere tehnic este imposibil ca un ascensor să cadă în gol, transmite IPN.

Solicitat de IPN, Petru Budurin, administratorul întreprinderii municipale specializate „Liftservice”, a menționat că, deși ascensorul nu este nou, este funcțional.  „Tehnic este imposibil ca ascensorul să cadă. Liftul poate să coboare 5-10 centimetri față de nivelul etajului, dar nu cade niciodată. El pur și simplu s-a oprit între etajul trei și patru. Și apoi ca să poți scoate oamenii, trebuie să-l cobori până un etaj: sau trei, sau patru, ca să poți deschide ușa. A fost supraîncărcat ascensorul și s-a blocat. Se întâmplă deseori asemenea cazuri. Sau lumea nu se comportă mai bine în ascensor, sau apasă diferite butoane, sau este supraîncărcat”, a spus Petru Budurin. 

Administratorul întreprinderii a precizat că salvatorii au venit înainte de specialiștii întreprinderii și au forțat ușile. „Acum este formată o comisie, s-au deplasat la fața locului, ca să vedem tehnic ce s-a întâmplat. Și reparăm ușile care au fost forțate. Noi avem reviziile tehnice lunare, semestriale și anuale. Avem o secție specială care verifică lucrările respective, pentru că este vorba de securitatea cetățenilor. Dacă ceva nu este în regulă, noi nu îl punem în funcțiune. Cele mai veche ascensoare la noi au 49 de ani, dar termenul de garanție este 25 de ani. Ne străduim să le reparăm, să le întreținem”, a afirmat Petru Budurin.

Salvatorii au extras din interiorul ascensorului doi bărbați și două femei. În urma incidentului persoanele nu au fost rănite. Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite.

Related posts

Cursul valutar oficial la 06.04.2021

Albasat

Alertă de călătorie în Bulgaria

Albasat

Более половины сел не имеют доступа к публичной системе водоснабжения

Albasat

Leave a Comment