ALBASAT
Разное

Şapte candidaţi aspiră la fotoliul de primar de Vărzăreşti

Pentru funcția de primar al  comunei Vărzăreşti  sunt gata să lupte  7 persoane. Primul candidat în listă este Constantin Ungureanu, din partea Partidului Democrat. El va fi urmat de Ana Dobrojanu, de la Partidul Socialiştilor. Pe poziţia a treia se va regăsi Cătălina Dînga, reprezentanta blocului ACUM. Serghei Lupei, candidat independent va fi pe poziţia a patra. Iar Grigore Mărgineanu de la Partidul Popular European, se va afla în buletinul de vot pe locul 5. El va fi urmat de Ştefan Dragan, candidat independent. Pe ultima poziţie, se va regăsi Gheorghe Lupu, de la Partidul Verde Ecologist.
 ANGELA    GORCEAG  PREŞEDINTELE SECRETAR AL CIRCUMSCRIPŢIEI ELECTORALE COM. VĂRZĂREŞTI, NR.23/21“Pentru stabilirea înregistrării la funcţia de primar. Este un regulament de tragere la sorţ. Dacă într-o singură zi, s-a înregistrat doar un singur candidat, merge la înregistrare cu numărul 1. Dacă au depus dosarele doi, trei candidaţi, după orele 17, se anunţă concursul de tragere la sorţ, candidaţii sau membrii  care îi reprezintă candidatul şi se trage la sorţi. Numărul, care se trage, acela merge în ordine. Chiar dacă a depus dosarul cu numărul doi, dar dacă a extras trei, el merge cu numărul trei în buletin. Şi la consilieri, tot aceeaşi procedură.”  
  De asemenea, 12 candidaţi aspiră la funcţia de consilieri locali. Pentru aceştia, la fel, a fost stabilită ordinea în buletinele de vot.  Astfel, în fruntea listei va fi Partidul Democrat din Moldova, urmat de PSRM. Candidatul independent, Tudor Botez, se va regăsi în buletinul de vot pe locul 3. Următorul va fi blocul electoral ACUM. Pe poziţia a 5-a, se va afla candidatul independent, Andrei Trifan. El va fi urmat de Serghei Lupei, la fel, candidat independent. Reprezentantul  Partidului Popular European, Grigore Mărgineanu, va fi pe poziţia a 7-a., fiind urmat de candidatul independent, Ştefan Dragan. Pe locul 9 în buletinul de vot va fi Partidul Verde Ecologist. Pe poziţia  a 10- Partidul Unităţii Naţionale. PCRM,  va fi pe locul 11 şi candidatul independent Ion Lupu , locul 12.
  Consiliul Local din Vărzăreşti se va alege cu 15 mandate, în urma rezultatelor alegerilor locale din 20 octombrie. Potrivit Codului Electoral, numărul de consilieri se determină în funcţie de numărul de locuitori ai unităţii administrativ teritoriale la data de 1 ianuarie a anului în care au loc alegerile.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:
https://www.facebook.com/albasat.nisporeni/
https://vk.com/id524319409
https://ok.ru/profile/564484387545
https://twitter.com/AlbasatL/
https://www.instagram.com/albasatdigitaltv/
Source: albasat.net

Leave a Comment