ALBASAT
Societate

Șapte mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în țară din Federația Rusă

Primele vaccinuri antigripale, în cantitate de 7 mii de doze, achiziționate din Federația Rusă, au ajuns în Republica Moldova. Informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Vaccinul va fi distribuit instituțiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire, transmite IPN.

Potrivit MSMPS, vaccinul antigripal este tetravalent, are patru componente și este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Ministerul informează că imunizarea cu vaccin antigripal este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și evitarea complicațiilor. Imunizarea se recomandă persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire.

Măsurile de igienă personală și respectarea unui mod de viață sănătos sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin infecții virale acute ale căilor respiratorii, în special prin gripă. La apariția primelor simptome compatibile cu gripa, precum: febră, tuse, frisoane, secreții nazale, cefalee, dureri circulare sau musculare, astenie, oamenilor li se recomandă să contacteze medicul de familie și să evite autotratamentul.

Potrivit MSMPS, alte 85 de mii de doze de vaccin vor fi oferite cu titlu de donație din partea Statelor Unite ale Americii și 15 mii de doze sunt achiziționate de către Republica Moldova prin intermediul UNICEF.

Related posts

CEDO a obligat Moldova să achite 167 de mii de euro în cauza Arzamazova

Albasat

Centrul Barcelonei a fost din nou teatru de război. Poliţişti cu scuturi şi arme, contra manifestanţilor cu pietre

Albasat

Condiții moderne pentru copiii din câteva localități. Ei vor învăța în clădiri călduroase și aerisite, renovate din bani europeni

Albasat

Leave a Comment