ALBASAT
Actualitate Societate

Șase persoane reținute într-un dosar de finanțare ilegală a unui partid

Șase persoane au fost reținute într-un dosar de finanțare ilegală a unei formațiuni politice, spălare de bani și falsificarea rapoartelor financiare. Oamenii legii au descins astăzi cu percheziții la Comrat, la sediul organizației teritoriale a partidului, dar și la domiciliile unor activiști, transmite IPN.

Centrul Național Anticorupție precizează că în cadrul cauzei penale sunt investigate faptele ilegale ale bănuiților, manifestate prin mobilizarea persoanelor pentru participarea la proteste organizate. De asemenea, este vorba despre achitarea salariilor pentru activiștii formațiunii și a transportatorilor de pasageri, precum și achitarea unor suplimente bănești prin intermediul cardurilor bancare „MIR”, emise de entități bancare din Federația Rusă.

„Astăzi, în urma celor 17 percheziții efectuate la 6 figuranți pe dosar și la sediul Organizației Teritoriale a Comrat a unei formațiuni politice, au fost ridicate sume de bani, în lei și valută, purtători de informații și zeci de carduri bancare”, precizează CNA.

Acțiunile de urmărire penală au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Cahul.

Related posts

Apel la organele de drept să verifice eliberarea actelor de construcții în orașul Durlești

AlbasatTV, Nisporeni

Премьер-министр: „Этот парламент должен быть немедленно распущен”

Albasat

Guvernul a găzduit un Târg de cariere

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment