ALBASAT
Nisporeni Societate

Sătenii din Şendreni cer socoteală primarului cu privire la renovarea drumului central

Sunt nemulţumiţi că circulă pe drumuri pline cu gropi. Chiar dacă există un proiect de renovare a principalului drum din localitate, acesta încă nu este pus în aplicare. Vorbim despre locuitorii satului Şendreni din raionul Nisporeni, care s-au adunat la Casa de Cultură din sat unde l-au invitat şi pe primar pentru a-i cere socoteală. Însă edilul nu s-a prezentat.

 “Primarul a  câştigat piatră multă, dar a împărţit-o la acei care l-au ales. Din tot satul Vărzăreşti l-au ales 800 de oameni. Oamenii l-au ales şi el le-a pus o lampă, le-a pus piatră la poartă şi l-au ales. Şi lumea nu s-a gândit ce face. Şendreni e sat mare, a putut să aleagă primarul lor.”

La adunare s-au prezentat circa 50 de oameni. Ei s-au arătat nemulţumiţi că proiectul cu privire la renovarea drumului central din satul Şendreni rămâne a fi doar pe foaie.  Totodată, localnicii s-au arătat nedumeriţi de ce primarul nu a venit pentru a le oferi explicaţii cu privire la soluţionarea acestei probleme.

 “Cerinţe sunt multe, apă şi multe altele. Din zece cerinţe măcar două să le îndeplinească. Dar îmi pare rău că nu a venit primarul. Când este înainte de vot vine la fiecare la poartă. “

Localnicii solicită insistent reabilitarea drumului, dar şi conectarea gosodăriilor la apeduct. Iar pentru că primarul nu s-a prezentat la adunare, oamenii au venit cu iniţiativa ca să înainteze acestuia un demers cu privire la doleanţele lor.

“Adunarea satului Şendreni din 12 ianurie a avut următoarea ordine de zi: construcţia drumului central, al cărui proiect este deja făcut.  Dat fiind faptul că la alegerile care a avut loc în toamna lui 2019 nu a fost ales niciun consilier, satul Şendreni rămâne în umbra comunei, nu are susţinere. Am hotărât ca la adunarea dată să fie un reprezentant al satului să ne apere interesele.

 “Ne-am adunat la adunare ca să discutăm despre cum renovăm drumul. La adunare nu s-a prezentat primarul şi nu s-a hotărât nimic. Oamenii s-au semnat pe o listă că într-adevăr câţi oameni au fost şi lista o să o dăm mai departe. Până pe data de 20 noi trebuie să facem un demers ca el să-l ia cu dânsul la Chişinău şi să hotărască mai departe.”

 “Noi avem două probleme foarte mari: drumul şi apa. Drumurile la noi sunt foarte rele.”

Contactat telefonic, primarul ne-a comunicat că nu s-a putut prezenta la întrunire cu sătenii, întrucât a avut agenda încărcată. Constantin Ungureanu susţine că a solicitat Ministerului Economiei şi Infrastructurii  ca să fie implementat proiectul cu privire la reabilitarea drumului  din localitate şi acum sunt în aşteptarea unui răspuns.

PRIN TELEFON:CONSTANTIN UNGUREANU, PRIMARUL COMUNEI VĂRZĂREŞTI: “Proiectul acela costă 27 mln de lei, dar solicitarea noi am făcut-o, am elaborat documentaţia şi suntem în aşteptare. Este o problemă acolo cu drumul de acces, pe care noi trebuie să o rezolvăm încă. Pentru documentaţia de proiect deja am alocat, noi primăria şi am făcut tot setul de acte, documente.” 

În satul Şendreni din raionul Nisporeni locuiesc 1400 de persoane.

 

Related posts

Maia Sandu pentru Financial Times: Rusia vrea să controleze Moldova prin șantaj și proteste stradale

AlbasatTV, Nisporeni

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că va semna în curând decretul de dizolvare a Legislativului

Albasat

Wizz Air și alte organizații oferă 4.500 de bilete pentru ucrainenii care vor să se refugieze în Marea Britanie

Albasat

Leave a Comment