În timp ce milioane de copii încep noul an școlar, OMS și UNICEF fac apel către autoritățile naționale ca școlile să funcționeze cu prezența fizică în clase, asigurându-se un mediu sanitar sigur prin implementarea măsurilor de sănătate publică în scopul de a reduce la minim transmiterea virusului, relatează IPN cu referință la un comunicat de presă al Biroului UNICEF din Republica Moldova .
Măsurile la care se referă OMS și UNICEF includ vaccinarea cadrelor didactice și altor angajați din educație împotriva COVID-19. Totodată, și copiii cu vârsta mai mare de 12 ani cu imunitate scăzută în virtutea unor afecțiuni de sănătate, trebuie să aibă acces la vaccinuri. Este importantă și asigurarea unui mediu sanitar sigur în școli: o mai bună ventilare a sălilor de clasă, clase cât e posibil mai mici, distanțarea fizică și testarea copiilor și a angajaților, cer specialiștii.
„Este vital ca învățământul în sălile de clasă să continue neîntrerupt în întreaga regiune europeană. Acest lucru este de o importanță majoră pentru educația copiilor, sănătatea lor mintală și abilitățile sociale”, explică dr. Hans Henri P. Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, specificând că „vaccinarea este cea mai bună strategie de protecție de virus”, odată cu respectarea măsurilor sociale și de sănătate publică pe care le știm, inclusiv „testarea, secvențierea, monitorizarea, izolarea și carantina ”.
- Colaborare internațională la Nisporeni: Ședință de lucru între IGP și experții Poliției Suedeze
- Primul caz de gripă în acest sezon
- Tik Tok ar putea fi închis, dacă prezintă pericol pentru securitatea statului, Igor Grosu
- Chișinăul va cere revizuirea refuzului Interpol de a-l anunța în căutare pe Plahotniuc
- Ministrul Popșoi a discutat cu omologul său israelian despre uciderea rabinului Zvi Kogan