ALBASAT
Societate

Se propune, din 1 iunie, ridicarea restricțiilor pentru piețe, centrele comerciale și HoReCa

Piețele din municipiul Chișinău și Bălți, dar și sectorul industriei hoteliere și a serviciilor alimentare (Horeca) și-ar putea începe activitatea din 1 iunie. Aceasta, dacă Comisia Națională pentru Sănătate Publică va accepta o astfel de propunere. Declarații în acest sens a făcut luni, 25 mai, președintele, Igor Dodon, după ședința conducerii de vârf a țării, transmite IPN.

Comisiei i se va propune ca, din 1 iunie, să fie ridicate restricțiile și pentru centrele comerciale, transportul internațional de pasageri și sălile de sport și fitness. „Practic începând din 1 iunie, dacă Comisia sănătate publică astăzi va accepta această propunere, interdicții vor rămânea pentru sistemul educațional, grădinițe, școli și pentru întrunirile mai mari de 50 de persoane”, a menționat șeful statului.

Propunerea pentru Comisie vine ca urmare a unei „dinamici pozitive”  în evoluția COVID-19, precizează șeful statului. Din datele oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în ultima săptămână a crescut numărul persoanelor vindecate și a scăzut numărul de decese.

Related posts

Cursul valutar oficial la 01.12.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Gabriela Danilov din Nisporeni, campioană europeană la haltere U-15

AlbasatTV, Nisporeni

Primul oraș din Româna unde gura și nasul trebuie obligatoriu acoperite la ieșirea din casă. Măsura se aplică de luni

Albasat

Leave a Comment