ALBASAT
Societate

Se reinstituie măsura carantinei la intrarea pe teritoriul României

Din 21 iulie , s-a reinstituit măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat. În lista actualizată de Institutul Național de Sănătate Publică, se află şi Republica Moldova, transmite IPN citând un comunicat de presă al Ambasadei României la Chișinău.

Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepție, nu au dreptul de a intra pe teritoriul României. Toate persoanele care tranzitează România și nu prezintă simptomatologie specifică infecției cu noul coronavirus, indiferent de țara de proveniență sau destinație, sunt exceptate de la măsura izolării.

Pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (spre exemplu: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică – în program de hemodializă), preschimbare documente de identitate, părăsirea țării ș.a., poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, suspendare care se dispune prin decizie cu caracter individual, emisă de Direcția de Sănătate Publică teritorială.

Ambasada României la Chișinău recomandă tuturor persoanelor să se informeze permanent doar din surse oficiale cu privire la intrarea și șederea pe teritoriul României, înainte de începerea călătoriei tocmai pentru a evita deplasarea până în punctul de trecere al frontierei și refuzul intrării.

Related posts

O companie aeriană a anunțat că și-a vaccinat deja toți angajații împotriva COVID-19: Este prima din lume

Albasat

PAS are cinci deputați noi. Curtea Constituțională le-a validat mandatele

Albasat

Primăria Nisporeni a semnat acordul cu BERD privind modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment