Societate

Șefa adjunctă a Direcției educație Florești acuză răfuială politică după lichidarea funcției

Șefa adjuncă a Direcției generale educație Florești, Larisa Novac, acuză autoritățile raionale de răfuială politică după ce joi, 30 ianuarie, acestea au aprobat o decizie care prevede lichidarea funcției sale. Femeia spune că a muncit șase ani în această funcție, pe care a obținut-o prin concurs. Contactat de IPN, președintele raionului Florești, Ștefan Paniș, a negat orice implicare politică și spune că decizia s-a luat în urma unor dezbateri desfășurate la nivelul tuturor direcțiilor Consiliului raional, transmite IPN.

Într-o conferință de presă susținută alături de membrii ai Partidului Acțiune și Solidaritate, Larisa Novac a spus că lichidarea funcției a fost propusă pentru a instrui o altă funcție în cadrul Direcției agricultură și alimentație – domeniu care ar fi mai important decât educația pentru autoritățile raionale, menționează femeia.

Aceasta acuză că a fost încălcat Regulamentul tip de funcționare a organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, unde este prevăzut expres că acestea au funcția de șef adjunct inclusă. „Aceasta este răsplata pentru nesupunere pentru că nu sunt părtaș la ceea ce fac ei acolo, pentru că nu admit și nu tolerez incompetența, corupția și, cel mai important, este pentru nesupunere politică, pentru că nu împărtășesc viziunile și apartenența politică a celor care sunt și conduc raionul Florești”, a declarat Larisa Novac.

Vicepreședinta PAS, Liliana Nicolaescu-Onofrei, fostă ministră a educației, culturii și cercetării, a spus că dreptul angajatului din sectorul educațional nu poate fi periclitat din cauza opțiunii politice pe care o are. „Dacă nu convine omul, specialistul, corectitudinea și verticalitatea, atunci cea mai simplă decizie este să lichidezi funcția pe care o ocupă”, a remarcat fosta ministră.

Solicitat de IPN, Ștefan Paniș, președintele raionului Florești, a spus că deciziile au fost luate în urma unor dezbateri largi, iar funcția de șef adjunct instituită la Direcția agricultură și alimentație nu a fost „luată” de la Direcția educație. Ștefan Paniș a respins și acuzațiile de răfuială politică la adresa Larisei Novac și a precizat că dânsa se va regăsi într-o altă funcție după ce Cancelaria de Stat se va pronunța asupra corectitudinii deciziilor luate.

Related posts

Grupul Pro Moldova va semna moțiunea de cenzură

Albasat

Oamenii de știință au calculat cât de frig era pe Pământ în cea mai rece perioadă a ultimei ere glaciare

Albasat

Правительство не поддерживает изменение Трудового кодекса, связанного с ежегодным отпуском

Albasat

Leave a Comment