Portal de știri
Societate

Șeful centralei nucleare Zaporojie a fost răpit de ruși

Șeful centralei nucleare Zaporojie, Igor Murașov, a fost răpit de ruși, a anunțat directorul agenției ucrainene Energoatom. Acesta spune că invadatorii au oprit mașina în care era acesta, după care l-au dus într-un loc necunoscut.

Incidentul a avut loc ieri după-amiază, a spus șeful Energoatom, Petro Kotin. „Mașina a fost oprită, el a fost reținut cu forța și legat la ochi și dus într-o direcție necunoscută.

În prezent, nu există informații despre locul și soarta lui Igor Murașov”, a spus Kotin. Acesta a precizat că Murașov „poartă responsabilitatea principală și exclusivă pentru siguranța nucleară și de radiații a centralei nucleare de la Zaporojie.

Detenția sa reprezintă un pericol pentru funcționarea celei mai mari centrale nucleare din Europa”, a mai spus Kotin. El a cerut armatei ruse să „oprească actele de terorism nuclear” împotriva conducerii și personalului centralei și să-l elibereze pe Murașov. Directorul a cerut de asemenea Agenției Internaționale a Energiei Atomice să intervină pentru eliberarea lui Murașov.

Related posts

Suedia nu recomandă purtarea măștii, deși a depășit recordul de decese din ultimii 150 de ani. De ce nu poartă mască nordicii

Albasat

Natalia Gavrilița face bilanțul ședinței comune de Guvern România – Republica Moldova: O zi de succes!

Albasat

Bolnavul de COVID-19 ar putea fi depistat după sunetul tusei, printr-o aplicație

Albasat

Leave a Comment