Portal de știri
Societate

NATO condamnă tentativă de anexare a regiunilor ucrainene de către Rusia

Alianța Nord-Atlantică (NATO) condamnă încercarea de anexare a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson de către Federația Rusă. Potrivit secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, această acțiune reprezintă „cea mai mare tentativă de anexare a teritoriului european prin forță după cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus oficialul la o conferință de presă, transmite IPN.

Secretarul general a menționat că NATO nu recunoaște și nu va recunoaște aceste teritorii ca parte a Rusiei. „Facem apel la toate țările să se opună intențiilor sângeroase ale Rusiei de a ocupa regiuni. Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson aparțin Ucrainei. Crimeea de asemenea face parte din Ucraina”, a afirmat Jens Stoltenberg.

Oficialul a adăugat că NATO nu participă în acest conflict, dar va oferi susținere Ucrainei pentru ca aceasta să-și apere teritoriile care îi aparțin. Jens Stoltenberg a remarcat că în cazul în care Rusia încetează să lupte, va fi pace, iar dacă Ucraina va face acest lucru, atunci ea va pierde suveranitatea și independența.

Discursul secretarului general NATO vine după ce președintele rus Vladimir Putin a proclamat anexarea a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. În același zi, pe 30 septembrie, Ucraina a semnat cererea de aderare la Alianța Nord-Atlantică.

Republica Moldova nu recunoaște tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene subliniază într-o declarație de presă că Republica Moldova reafirmă sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional.

Related posts

Dybala a ieşit a 4-a oară pozitiv la COVID-19! Nu este cunoscut niciun alt caz asemănător

Albasat

Ore de educație pentru socializare juridică, pentru elevii liceului „Mircea Eliade” din Nisporeni

Albasat

Șeful de la Exdrupo spune când va începe aplicarea marcajului pe străzile din capitală

Albasat

Leave a Comment