ALBASAT
Actualitate Societate

Sentință pentru patru tineri, inclusiv două fete, care au bătut și înjunghiat un bărbat în capitală

Patru tineri, inclusiv două fete, una dintre care minoră, au fost condamnați pentru că au bătut și înjunghiat un bărbat într-un local din sectorul Râșcani al capitalei. Instanța le-a aplicat în mare parte pedepse cu suspendare. Procurorii anunță că vor contesta sentința.

Cazul a avut loc în februarie 2023. Potrivit Procuraturii Generale, cei patru tineri, cu vârstele cuprinse între 17 și 27 de ani, se aflau într-un local din sectorul Râșcani. Fără vreun motiv evident, ei au inițiat un conflict cu un bărbat, l-au numit pe acesta cu cuvinte necenzurate, după care unul din tineri i-a aplicat o lovitură cu cuțitul în spate. Iar ceilalți l-au lovit cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului. Rănit, bărbatul a scăpat totuși cu viață.

Contactată de IPN, consultantul procurorului din cadrul Procuraturii Generale, Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media, a precizat că leziunile victimei au fost calificate ca vătămarea corporală ușoară.

Recent Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința pe caz. Unul dintre inculpați a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendarea parțială a executării pedepsei, astfel că el urmează să execute jumătate din pedeapsă în penitenciar de tip semiînchis, iar executarea pedepsei de încă 1 an și 6 luni de închisoare se suspendă condiționat pe un termen de probațiune de 3 ani.

În privința celui de al doilea inculpat a fost aplicată pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 1 an și 6 luni, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probă de 2 ani, cu condiţia că inculpatul, în termenul de probă va presta 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii și  va accepta să fie supus monitorizării electronice în primele 6 luni de la devenirea definitivă a sentinței și va respecta alte condiții stabilite de instanță.

Una din fete a fost condamnată la 4 luni de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probă de 1 an, iar a doua tânără a fost eliberată de răspundere penală cu aplicarea în raport cu aceasta a măsurilor de constrângere cu caracter educativ, și anume încredinţarea minorei pentru supraveghere autorității tutelare de la locul de trai al acesteia.
Procurorii nu sunt de acord cu sentința pronunțată și o vor contesta din motivul pedepsei prea blânde aplicate inculpaților.

Related posts

O femeie și un bărbat, răpuși de COVID-19

Albasat

Festivalul Filmului Francofon va fi organizat în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie

AlbasatTV, Nisporeni

Va fi creat Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment