ALBASAT
Actualitate Societate

Și instituțiile preșcolare pot aplica la Programul Național „Investim în profesori”

Acum și instituțiile preșcolare pot să participe în Programul Național „Investim în profesori”. Pentru a participa la program, managerii instituțiilor trebuie să completeze un formular până pe 11 martie, transmite IPN.

Ministerul Educației și Cercetării menționează că numărul minim de cadre didactice care vor fi implicate în programul de formare este de 15 persoane per instituție. Angajații vor avea acces la formări gratuite, cuantificate cu 10 credite profesionale la modulul Psihopedagogie. Programul de formare continuă se va desfășura în instituțiile de învățământ preșcolar selectate (minim 70%) și online (maxim 30%), în perioada mai-decembrie 2024, conform unui orar agreat cu furnizorul de formare continuă.

Tematicile formărilor vor răspunde necesităților actuale ale cadrelor didactice, inclusiv: cadrul normativ al activității cadrului didactic, relația educatorului cu copii și cu părinții, relevanța învățării, educația incluzivă. Numărul total de ore alocat pentru formare este de 300.

În anul 2023, peste 3000 de cadre didactice din 91 de instituții din țară au participat în cursuri de formare gratuite în cadrul Programului național „Investim în profesori”.

Related posts

De 9 mai, Ziua Europei va fi marcată în Moldova de acasă

Albasat

Sancțiuni mai dure pentru vitezomani

AlbasatTV, Nisporeni

Moldova pregătește pentru Ucraina un pachet umanitar cu produse medicale

Albasat

Leave a Comment