ALBASAT
Societate

Și la a doua moldoveancă din Italia a fost confirmat coronavirusul de tip nou

Și în cazul celei de-a doua moldovence din Italia, suspectate că ar avea COVID – 19, a fost confirmată prezența coronavirusului. Cazul vine după ce, săptămâna trecută, prezența noului virus a fost confirmată la o altă moldoveancă, care la fel intrase în contact cu o persoană contaminată, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menționează că, potrivit autorităților italiene, rezultatele analizelor prelevate în urmă cu câteva zile au indicat un rezultat pozitiv. Starea de sănătate a femeii este bună și aceasta nu necesită internare, ea aflându-se în momentul de față în carantină la domiciliu.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că pe parcursul ultimelor 24 de ore, în Republica Moldova, nu a fost depistat niciun caz de infectare prin coronavirus de tip nou. ANSP anunță șapte cazuri suspecte, inclusiv copii și adulți, care au revenit din zonele de risc din Republica Italiană, context în care, pe parcursul zilei de astăzi, la laboratorul epidemiologic vor fi realizate testele corespunzătoare.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 1 martie 2020, au fost raportate 87 de mii de cazuri de infecție coronavirusul de tip nou (COVID-19): S-au înregistrat 2 979 de decese, dintre care în China (2870), Hong Kong (2), Iran (43), Italia (29), Coreea (17), cazuri din contul transportului internațional (Japonia) (6), Japonia (5), Franța (2), Australia (1), Filipine (1), Taiwan (1), Tailanda (1) și Statele Unite ale Americii (1).

Related posts

Summitul Comunității Politice Europene: mizele pentru Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Crengi și copaci doborâți la pământ de vântul puternic

AlbasatTV, Nisporeni

Tragedie într-o localitate din Nisporeni. O femeie a fost ucisă de propriul frate

Albasat

Leave a Comment