ALBASAT
Societate

Și pacienții cu tumori benigne vor beneficia gratuit de intervenții de reabilitare

Pacienții cu tumori benigne vor beneficia gratuit, la fel ca și cei cu maladii maligne, de intervenții de reabilitare funcțională, estetică și psihologică. Persoanele vor fi asigurate cu proteze și implanturi, dar și consumabilele necesare pentru substituirea defectelor de țesut. Prevederile se conțin într-un proiect aprobat de Guvern, care prevede extinderea volumului de investigații acoperite de Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală, transmite IPN.

Ministra sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că programul a fost completat cu o serie de servicii medicale noi pentru depistarea precoce a unor boli, stabilirea conduitei de tratament și reabilitare, cele mai multe fiind de înaltă performanță. În premieră prin sistemul de asigurare obligatorie de asistență medicală va fi oferit acces la servicii de asistență medico-genetică, pentru identificarea timpurie a maladiilor congenitale, dar și la imunofenotipare prin citometrie în flux.

De asemenea, a fost extinsă categoria pacienților care pot beneficia de tomografie cu emisie de pozitroni – tomografie computerizată (PET-CT), pentru detectarea tumorilor primare necunoscute, stadializarea procesului malign și evaluarea răspunsului la tratament. Totodată, a fost extins spectrul de servicii de investigare și examinare molecular-genetice, investigații de radiodiagnostic, investigații de medicină nucleară, dar și de endoscopie diagnostică, curativă și operatorie.

Related posts

Oфициальный курс валюты на дату 01.05.2020

Albasat

Comisia pentru bugete din PE a avizat asistența de 145 mln euro pentru Republica Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Președintele ales cere gratuitate în tratamentul la domiciliu al pacienților cu COVID-19

Albasat

Leave a Comment