Jurnalul sănătății Nisporeni Societate

Situaţia epidemiologică în raionul Nisporeni: 21 de persoane infectate primesc tratament

De la începutul pandemiei şi până în prezent în raionul Nisporeni s-au înregistrat 87 de cazuri de COVD-19. Din numărul  total, 62 s-au tratat deja. Iar 21  sunt încă active. Dintre acestea, 8 pacienţi sunt internaţi în Spitalul Raional Nisporeni, iar o persoană a fost spitalizată la o instituţie medicală din Chişinău. Totodată, 12 persoane  primesc tratament la domiciliu, deoarece au forme uşoare de coronavirus.

Alexandru Cornei, șeful Direcției Centrul de Sănătate Publică Ungheni: “Total cazuri confirmate cu infecţia COVID-19 avem 87. Din ele, 62 sunt deja tratate. Şi avem 21 de cazuri active. Din acestea 21, 8 persoane sunt internate în Spitalul Raional Nisporeni, o persoană este internată la Chişinău şi avem 12 cazuri ambulator. Ambulator se are în vedere că sunt forme uşoare şi urmează tratamentul la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie. În cazul în care starea de sănătate a acestor 12 persoane se agravează, prin serviciul 112 ele sunt trecute din ambulator la staţionar. Şi avem, din păcate în raionul Nisporeni până în prezent 4 cazuri de deces.”  

Ultimele 5 cazuri au fost confirmate acum 3 zile. Este vorba despre  un bărbat din comuna Cioreşti şi 4  femei din oraşul Nisporeni. Potrivit lui Alexandru Cornei, la moment nu sunt  persoane suspecte la infecţie în raionul Nisporeni.

  Alexandru Cornei, șeful Direcției Centrul de Sănătate Publică Ungheni: “Ultimele 5 cazuri au fost înregistrate pe data de  28.07. 2020, adică este îmbucurător că de pe 28 şi până în prezent nu am avut înregistrat niciun caz confirmat per raionul Nisporeni. Este vorba despre 4 persoane, de gen feminin şi o persoană de gen masculin. 4 cazuri sunt din oraşul Nisporeni şi un caz din Cioreşti.”

 După ce la Nisporeni se vehicula că o femeie, bolnavă la  coronavirus ar fi infectat câţiva lucrători medicali în timp a efectuat anumite investigaţii la o altă problemă de sănătate, fără să anunţe că are simptome ale virusului, şeful Direcţiei Centrul de Sănătate Ungheni a infirmat aceste zvonuri.

Alexandru Cornei, șeful Direcției Centrul de Sănătate Publică Ungheni: “Nu poate lucrătorii medicali să ofere careva consultaţii sau să presteze serviciile medicale fără măsurile individuale de protecţie. Plus la asta, toţi lucrătorii medicali au fost instruiţi cum să se protejeze şi în afară de instruirea respectivă, lucrătorii medicali sunt contingentul care ştiu cel mai bine măsurile de protecţie contra COVID-19 Toate informaţiile de genul că medicii erau neprotejaţi, toate sunt nişte aberaţii false.” 

Cele mai multe cazuri cu coronavirus au fost înregistrate în oraşul Nisporeni, în număr de 35. După care urmează satul  Mileşti cu 8 cazuri. În Bălăureşti, 6 persoane au fost infectate cu COVID-19. În satul Şendreni au fost diagnosticaţi pozitiv la infecţie 5 locuitori. Câte 4 cazuri au fost confirmate în localităţile: Vărzăreşti şi  Soltăneşti. Iar în satele: Boldureşti, Selişte şi Cioreşti au fost înregistrate câte 3 cazuri. În: Marinici, Ciuteşti şi Bălăneşti câte 2 persoane au fost infectate. Iar câte un singur caz a fost confirmat în localităţile: Valea Trestieni, Isăicani, Şişcani, Drojdieni, Călimăneşti, Iurceni, Grozeşti, Bărboieni, Păruceni şi Brătuleni.

Related posts

Тудор Делиу выдвинут кандидатом от ЛДПМ на ноябрьских выборах президента

Albasat

La Chișinău va avea loc o ședință moldo-română a consilierilor municipali

Albasat

LIVE: Informații de ultimă oră privind controlul infecției prin COVID-19 în RM

Albasat

Leave a Comment