Nisporeni Societate

Situaţia epidemiologică în raionul Nisporeni: 60 de cazuri de COVID-19

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în raionul Nisporeni au fost înregistrate 60 de cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 28 s-au tratat  deja, iar 31 rămân a fi active. Din numărul persoanelor infectate, şapte sunt spitalizate, iar 24 se tratează la domiciliu, deoarece au forme uşoare de coronavirus.

Alexadru Cornei, șeful  Direcției Centrul de Sănătate Publică Ungheni: “Per raionul Nisporeni, până la moment şi vorbim de 01.07.2020, ora 11:00, avem 60 de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19. Din aceştia, 28 sunt deja trataţi, 31 sunt încă forme active şi urmează tratament corespunzător. O persoană este internată la spitalul Raional Nisporeni, 6 persoane sunt internate în spitalele de la Chişinău şi 24 persoane urmează tratamentul la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, deoarece sunt forme uşoare. Şi avem, cu părere de rău, per raionul Nisporeni, un caz de deces cu COVID-19. Persoane cu statut de suspecţi, per raionul Nisporeni, la moment nu avem.”

Situaţia epidemiologică privind infecţia COVID-19 în Spitalul Raional Nisporeni este  stabilă. La momentul actual, în instituţia medicală se află internaţi 8 pacienţi, dintre care doar unul este din raionul Nisporeni, iar restul sunt din Călăraşi.

Lidia Crăciun, directoarea spitalului raional Nisporeni: “La ziua de azi, în Spitalul Raional Nisporeni avem internaţi 8 pacienţi confirmaţi cu COVID, dintre care unul este din Nisporeni şi 7 sunt din raionul Călăraşi, pe care tot noi îl deservim. Dintre cei 8 pacienţi, 4 sunt de gravitate medie şi 4 sunt cu forme uşoare. Spre satisfacţia noastră, vreau să vă spun că, în ultima săptămână, practic internările în spital s–au micşorat. Cred că e legat şi cu faptul că o parte din pacienţii cu forme uşoare se tratează  la domiciliu, în cadrul medicinei primare şi fluxul de pacienţi s-a micşorat. Sperăm foarte mult spre o ameliorare a situaţiei.”

După repartizarea teritorial – administrativă,  cele 60 de cazuri pozitive de infectare au fost înregistrate în localităţile: oraşul Nisporeni – 26 de persoane,  Mileşti – 6 persoane, Bălăureşti  şi Şendreni câte  4 persoane, Vărzăreşti – 3 cazuri, Marinici şi Selişte câte 2 persoane, Soltăneşti, Valea Trestieni, Isăicani, Călimăneşti, Şişcani, Drojdieni, Boldureşti, Iurceni, Ciuteşti, Bălăneşti, Grozeşti, Cioreşti şi Bărboieni câte un caz.

 

Related posts

Alte 656 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

Протест в Апелляционном суде Кагула в связи с новым заседанием по делу Шора

Albasat

Более 800 000 смертей во всем мире из-за COVID-19

Albasat

Leave a Comment