ALBASAT
Actualitate Societate

Sofia acordă granturi, țintind consolidarea aspirațiilor europene a conaționalilor săi din Moldova

Bulgaria sprijină dezvoltarea comunității sale naționale din Republica Moldova, axată pe păstrarea și dezvoltarea spiritului bulgar și popularizarea culturii bulgare. Ministerul Afacerilor Externe de la Sofia, prin intermediul ambasadei la Chișinău, a anunțat selectarea propunerilor de proiecte pentru implementarea cărora vor fi acordate granturi în cadrul Programului de sprijinire în 2024 a organizațiilor comunității bulgare în Republica Moldova, relatează Radioul Național Bulgar, preluat de IPN.

La Program pot participa organizații ale comunității bulgare din Republica Moldova, înregistrate conform legislației locale. Valoarea maximă a unui proiect nu poate depăși 50.000 BGN.

Aplicarea se face prin completarea unor formulare tip pe care beneficiarii le pot solicita electronic la press_edu_cult@mtc.md.

Formularul va fi completat în limba bulgară. Termenul limită de colectare a propunerilor de proiecte este 19 iunie 2024. Aceste și alte informații relevante se conțin pe pagina de Facebook a ambasadei de la Chișinău.

Prezenta acțiune vine în contextul Memorandumul semnat în decembrie trecut privind finanțarea de către partea bulgară a mai multor proiecte de dezvoltare în regiunea de sud a Republicii Moldova. Prezent la eveniment, ministrul energiei, Victor Parlicov, a specificat că proiectele de grant vizează domeniile energiei, mediului, educației, informării publice. „Bulgaria ne ajută să dezvoltăm regiunea de sud a țării, în special orașele și satele locuite preponderent de etnici bulgari, astfel încât aceștia să simtă beneficiile integrării în UE unde este Bulgaria și se îndreaptă Republica Moldova”, a punctat Victor Parlicov. La rândul său, ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a adăugat că o serie de proiecte vizează îmbunătățirea calității educației în regiunea de sud a țării prin furnizarea de echipamente tehnice esențiale, inclusiv laptopuri și tablete interactive în școli, precum și procurarea de autobuze pentru transportarea elevilor.

Related posts

Premierul despre deportări: Suferința acelor oameni și nedreptatea la care au fost supuși nu trebuie uitate

AlbasatTV, Nisporeni

OMS: Jumătate dintre țările din Europa și-au relaxat restricțiile împotriva răspândirii coronavirusului

Albasat

Îngrijorare din cauza noii tulpini Covid-19 din sud-estul Angliei. Ce se știe până acum despre noua variantă a virusului

Albasat

Leave a Comment