ALBASAT
Societate

Spania ia în calcul administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid

Spania ia în calcul să administreze o a treia doză a vaccinului anti-Covid-19, a declarat ministrul sănătăţii al guvernului din Madrid, Carolina Darias, alăturându-se astfel discuțiilor privind necesitatea unei doze suplimentare, în contextul apariției variantei Delta. Peste jumătate din populaţia Spaniei – 52,8% – a fost până acum vaccinată complet, iar 63,7% au primit cel puţin o doză. 

„Totul pare să sugereze că vom fi nevoiţi să administrăm o a treia doză”, spune ministrul spaniol al sănătăţii, Carolina Darias, adăugând că nu există „niciun dubiu” conform căruia oamenii vor trebui să fie vaccinaţi anual.

Peste jumătate din populaţia Spaniei – 52,8% – a fost vaccinată complet, în timp ce 63,7% au primit cel puţin o doză.

Eforturile vin într-o perioadă în care ţara se chinuie să gestioneze actualul val de infecţii, alimentat de răspândirea variantei Delta. Rata de infecţie pe 14 zile a crescut de la 134 la 659 per 100.000 în iulie şi tinde să fie mult mai mare în rândul tinerilor. Pentru grupul de vârstă de 20-29 de ani, rata este de peste 1.860 la suta de mii de locuitori.

În ultimele zile, Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a poziţionat împotriva dozelor suplimentare, menţionând în acest sens lipsa vaccinurilor din ţările sărace, notează Mediafax.

„Vom privi înapoi cu mânie şi jenă dacă naţiunile bogate încep să ofere doze suplimentare în loc să le doneze”, susţine Mike Ryan directorul executiv al programului de urgenţă din cadrul OMS.

Related posts

Femeile însărcinate și cele care alăptează sunt sfătuite să ia măsuri de precauție

Albasat

Circa 200 de observatori ODIHR monitorizează astăzi alegerile în toată Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Summitul Comunității Politice Europene: mizele pentru Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment