ALBASAT
Societate

Spor salarial pentru angajații din instituțiile de învățământ cu autogestiune financiară

Personalul din instituțiile de învățământ care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică va primi un spor lunar în valoare fixă de 1300 de lei, începând cu luna ianuarie. Se prevede și creșterea salariului minim de la 3500 până la 4000 de lei. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern, transmite IPN.

Executivul a aprobat și normativele pentru plata membrilor echipelor care participă la proiecte din domeniile cercetării și inovării finanțate din surse externe. Măsura a fost luată pentru a valorifica oportunitățile oferite de statutul de țară asociată la Programul Uniunii Europene pentru Cercetare Inovare „Orizont Europa”. Aceste modificări vor permite instituțiilor din domeniile cercetării și inovării care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică să acceseze fonduri europene în condiții egale cu organizații similare din statele membre ale Uniunii Europene.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Educației și Cercetării și are scopul de a asigura aceleași condiții de salarizare a cadrelor didactice și de cercetare din instituțiile care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică și în cele din sectorul bugetar.

Related posts

Agricultori din Ștefan Vodă și Căușeni cer instituirea stării excepționale în agricultură

Albasat

Statul va compensa cheltuielile de aprovizionare a populației cu lemne

Albasat

La 100 de femei din Moldova le revin 90 de bărbați

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment