ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Sportivii din Nisporeni pregătiți pentru Campionatul European de Haltere la Chișinău

Cinci sportivi din Nisporeni se pregătesc să participe la Campionatul European de Haltere, care va avea loc la Chișinău. Gabriela Danilov, Alina Popescu, Laurențiu Crusenițchi, Gabriel Danilov și Mariana Mariniuc sunt reprezentanții localității în competiție.

Aceasta este prima oară când Republica Moldova găzduiește un campionat european de acest nivel. La eveniment, care se va desfășura între 1 și 10 iulie, vor participa peste 400 de sportivi din 38 de țări, alături de aproximativ 200 de membri ai staffului tehnic. Printre aceștia, circa 40 de tineri halterofili vor reprezenta țara noastră.

Competiția este destinată tinerilor sportivi cu vârsta de până la 15 și 17 ani. Participanții vor concura pentru titlul de campion european la diferite categorii de greutate, atât la băieți, cât și la fete. Evenimentul va fi găzduit de Arena Chișinău, cel mai mare complex cultural și sportiv din țară.

Federația Europeană de Haltere a decis organizarea campionatului în Republica Moldova la sfârșitul anului trecut. Dreptul de găzduire a fost oferit federației moldovenești de profil, într-un semn de recunoaștere a progreselor făcute în dezvoltarea acestui sport.

Campionatul European de Haltere este organizat de Federația de Haltere din Republica Moldova, cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării. Aceste evenimente contribuie la promovarea țării noastre pe plan internațional și la creșterea notorietății sportivilor olimpici moldoveni.

Related posts

Все учащиеся будут переведены на следующий год обучения

Albasat

Dorin Cimil: Se propune deschiderea a 190 de secții de vot pentru diaspora

Albasat

Pfizer anunță că o a treia doză de vaccin ar putea fi necesară în cel mult 12 luni de la vaccinare

Albasat

Leave a Comment