Portal de știri
Diverse

Stare de urgență pe insula Ischia, în urma alunecării de teren. Cel puțin două persoane au murit, alte zece sunt date dispărute

Autoritățile din Italia au impus, duminică seară, starea de urgență pe insula Ischia, care a fost devastată de o alunecare de teren. Cel puțin două persoane au murit, iar alte zece sunt date dispărute.

Presa italiană a anunţat duminică faptul că un al doilea cadavru a fost găsit şi că un bilanţ urma să fie anunţat duminică seara de prefectul Napoli, Claudio Palomba.O primă anvelopă de urgenţă – în sumă de două milioane de euro – a fost deblocată în urma acesteo reuniuni extraordinare a Guvernului Meloni, în vederea instituirii stării de urgenţă, a precizat ministrul Italian al Protecţiei Civile, Nello Musumeci, potrivit Ziare.com.

Starea de urgenţă este adesea decretată în peninsulă – în urma unor cutremure, erupţii vulcanice sai intemperii puternice -, deoarece ea prevede o procedură accelerată de mobilizare de fonduri şi de mijloace, inclusiv ale Protecţiei Civile, în vederea unor intervenţii urgente sau creării unor structuri de primire.

Casamicciola Terme, o staţiune termală cu 8.000 de locuitori iarna, situată pe luxurianta Insulă Ischia, în apropiere de Capri, a fost afectată în 2017 de un cutremur soldat cu doi morţi. Ea a fost distrusă complet de un cutremur mult mai puternic, la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Related posts

Producătorii locali de medicamente vor putea importa materii prime printr-o procedură simplificată

AlbasatTV, Nisporeni

Banii Partidului Șor sunt folosiți pentru a deturna regulile democrației, opinie

AlbasatTV, Nisporeni

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume. Averea fondatorului Tesla a crescut fulminant

Albasat

Leave a Comment