Societate

Statul trebuie să achite nouă mii de euro într-un caz de viol

Statul trebuie să achite 7 500 de euro, prejudiciu material și moral, într-un caz de viol al unei minore din orașul Bender. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a emis o decizie prin care a aprobat acordul de reglementare amiabilă a cauzei, semnat între reprezentanții reclamantei și Guvern. De asemenea, statul a fost obligat să achite și suma de 1 500 de euro pentru cheltuielile de reprezentare în fața CEDO, transmite IPN.

Asociația Promo-LEX, avocații căreia au reprezentat cazul, precizează că decizia CEDO se referă la o cauză de viol comunicată Guvernului pe 20 septembrie 2019. Cazul a avut loc la 25 iunie 2011 în municipiul Bender, când o minoră cu tulburări de sănătate mintală, a fost agresată sexual de către un vecin, în timp ce mama acesteia nu era acasă.

Urmărirea penală pe acest caz s-a desfășurat cu mai multe încălcări și abateri. Pe 24 aprilie 2013, Judecătoria Bender l-a condamnat pe bărbat la trei ani și două luni de închisoare, suspendându-i condiționat executarea pedepsei cu un termen de probă de doi ani. Totodată, l-a obligat să plătească zece mii de lei pentru prejudiciul cauzat.

Related posts

Cursul valutar oficial la 18.06.2020

Albasat

Germania vrea ca peste tot în UE să se aplice aceleași criterii pentru restricțiile de deplasare în cazul pandemiei de coronavirus

Albasat

LIVE: Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă

Albasat

Leave a Comment