Portal de știri
Societate

Statul va rambursa producătorilor agricoli TVA

Statul va rambursa Taxa pe Valoare Adăugată producătorilor agricoli pentru acoperirea datoriilor la mai multe tipuri de impozite și taxe de stat datorate de către aceștia. Deputații au votat în primă lectură un proiect de lege în acest sens, transmite IPN.

Beneficiari ai Programului de rambursare a TVA vor fi agenții economici care activează în domeniul agriculturii și care au suportat pierderi de peste 50% ale producției agricole, ca urmare a calamităților naturale produse pe parcursul anului 2022. Rambursarea TVA se va efectua în baza cererii depuse la Serviciul Fiscal de Stat, iar plățile vor fi achitate în termen de 25 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii. Rambursarea va fi oferită pentru perioada aprilie 2022 – iunie 2023 inclusiv.

Documentul a fost elaborat pentru a diminua impactul negativ asupra agenților economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare, cauzat de calamitățile naturale, de creșterea prețurilor la inputuri, de ruperea lanțurilor logistice urmare a războiului Rusiei în Ucraina, de embargoul impus de către Federația Rusă asupra  producției de origine vegetală din Republica Moldova.

„Proiectul de lege prevede lansarea programului de restituire a TVA din contul contribuabilului pentru achitările impozitelor și taxelor datorate de către aceștia la stat”, a explicat autorul inițiativei legislative, Alexandr Trubca, care este și președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară.

Inițiativa legislativă urmează să fie aprobat în lectură finală.

Related posts

România prelungește cu 30 de zile starea de alertă

Albasat

Campanie de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în perioada rece

Albasat

În Moldova este nevoie de modernizarea întregului sistem de învățământ superior, dezbateri

Albasat

Leave a Comment