ALBASAT
Societate

Structurile de primire turistică colective cu funcțiuni de cazare, mai solicitate în 2022

Pe parcursul anului trecut, structurile de primire turistică colective cu funcțiuni de cazare au fost frecventate de aproape 334 de mii de turiști, ceea ce e de două ori mai mult față de anul precedent. Din numărul total de turiști, puțin peste jumătate sunt rezidenți, iar peste 48% sunt turiștii nerezidenți, transmite IPN.

Biroul National de Statistică informează că în 2022, comparativ cu anul precedent, numărul turiștilor nerezidenți cazați în structurile de primire turistică colective a crescut cu 93,2 mii de turiști, adică de două ori și jumătate. Numărul celor rezidenți a crescut cu 62,5 mii de turiști (+57%).

Anul trecut ponderea turiștilor care au preferat să se cazeze în structurile de primire turistică colective din municipiul Chișinău a constituit 66,2%. În cele din regiunile de dezvoltare centru s-au cazat 18,9% din turiști, sud – 7,1%, nord – 6,5% și UTA Găgăuzia – 1,3%.

Ponderi mai însemnate în numărul total de vizitatori nerezidenți, cazaţi în structurile de primire turistică colective le-au revenit cetățenilor din Ucraina (46,8%), România (16,4%), Statele Unite ale Americii (5,0%), Federația Rusă și Turcia (câte 3,3%), Israel și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (câte 2,1%), Germania și Italia (câte 2,0%), Franța (1,5%), Polonia (1%).

Durata medie de şedere a unui turist în structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare în anul 2022 a fost de cinci zile (6,4 zile – pentru turiștii rezidenți și 3,6 zile – pentru turiştii nerezidenți).

Related posts

CNAS a transferat banii pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă

Albasat

O secţie de Taekwondo a fost inaugurată la L. T. „Mircea Eliade” din oraşul Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Octavian Armașu: În 2020 se așteaptă o reducere a inflației

Albasat

Leave a Comment