Portal de știri
Societate

SUA și UE vor trimite încă 6,8 miliarde de euro Ucrainei. Ajutorul financiar va crește de la anul

Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor financiar de 4,5 miliarde de dolari, iar Uniunea Europeană un ajutor separat de 2,5 miliarde de euro, acesta din urmă reprezentând a doua tranşă dintr-un pachet de asistenţă financiară de 5 miliarde de euro, au anunţat secretara Trezoreriei SUA, Janet Yellen, şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat semnat de Janet Yellen, noul ajutor financiar american, combinat cu ajutorul militar pe care SUA îl oferă Ucrainei, este un instrument important în rezistenţa acestei ţări în faţa invaziei ruse. Asistenţa financiară a SUA pentru Ucraina ajunge astfel la 13 miliarde de dolari, precizează secretara Trezoreriei SUA, care însă îndeamnă şi „alţi donatori să sporească asistenţa pentru Ucraina”.

În paralel, la Bruxelles, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat eliberarea unei tranşe de 2,5 miliarde de euro dintr-un ajutor financiar acordat de UE statului ucrainean.

Odată cu această tranşă mai rămân de plătit Kievului 500 de milioane de euro din pachetul de 5 miliarde de euro, ultima tranşă din acest ajutor urmând să fie eliberată la sfârşitul anului.

Related posts

Закрыт для движения новый участок улицы Албишоара

Albasat

Pensionarii cu venituri de până la 2 mii de lei vor primi ajutor unic, deputat

Albasat

Președintele raionului Nisporeni, mesaj de Ziua Profesorului: Vă mulțumim pentru că dați dovadă de curaj!

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment