Statele Unite urmează să autorizeze vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva Covid-19 și pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani începând de săptămâna viitoare, au relatat luni media americane, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Pfizer a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru vaccinul său spre a fi administrat copiilor şi adolescenţilor de 12 ani și peste această vârstă, potrivit CNN care citează un oficial guvernamental.
„Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) va trebui să îşi modifice reglementarea privind autorizarea de utilizare de urgenţă a vaccinului, însă procesul ar trebui să fie simplu”, a relatat CNN.
Vaccinul Pfizer este în prezent autorizat în Statele Unite pentru persoanele de 16 ani şi peste această vârstă iar extinderea vaccinării la adolescenţi ar putea deschide campania americană de vaccinare către alte câteva milioane de persoane.
Potrivit informaţiilor oficiale, rata de vaccinare a atins un nivel maxim în jurul datei de 11 aprilie peste Atlantic şi, deşi 55% dintre adulţi au primit până în prezent una sau două doze, mai este încă drum lung de parcurs până la atingerea imunităţii colective.
Cu toate acestea, o nouă provocare a apărut între timp: vaccinarea celeilalte jumătăți de populație care încă ezită.
Dintre alegătorii republicani, 29% afirmă că nu se vor vaccina niciodată, comparativ cu 5% dintre democraţi şi 9% dintre independenţi, potrivit unui sondaj recent al Kaiser Family Foundation.
Vaccinul Pfizer ar putea fi disponibil pentru copiii între 12 și 15 ani din Europa începând cu luna iunie
Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de BioNTech împreună cu Pfizer ar trebui să fie disponibil pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani din Europa începând cu luna iunie, a declarat Uğur Şahin, CEO-ul BioNTech.
Vaccinul Pfizer/BioNTech este deja aprobat în SUA și UE pentru cei cu vârste de cel puțin 16 ani. Vaccinarea copiilor este considerată un pas crucial către atingerea imunității de turmă și încheierea pandemiei.
Perspectiva vaccinării copiilor mai mari înaintea începerii noului an școlar ar ușura și situația părinților, care sunt nevoiți să jongleze cu necesitățile învățământului online în timp ce lucrează.
La finalul lunii martie, BionTech și partenerul său american, Pfizer, au anunțat că studiile arată un nivel ridicat de anticorpi în cazul copiilor între 12 și 15 ani care au primit vaccinul. Participanții la teste au tolerat bine serul și au obținut o protecție 100% împotriva infectării.
Cele două companii testează vaccinul anti-Covid și pe bebeluși și copii cu vârste cuprinse între șase luni și cinci ani.
- Guvernul a aprobat lista laureaților Premiului Național 2024
- Premierul Dorin Recean: Avem de confruntat o iarnă foarte grea
- Militarii moldoveni vor defila la parada de la Bucureşti, pe 1 decembrie
- A început testarea tematică la două discipline. Urmează tezele semestriale
- Peste 1000 de familii și-au procurat locuințe prin programul „Prima Casă Plus”