ALBASAT
Actualitate Societate

Subvenții complementare în agricultură: Oportunități de finanțare de până la 1,5 milioane de lei

Guvernul va acorda subvenții complementare în agricultură în valoare de până la 1,5 mln de lei (75 de mii de euro) per beneficiar. Regulamentul care stabilește condițiile de oferire a suportului financiar a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES. 

În cazul asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații, subvențiile vor constitui maximum trei milioane de lei.

Astfel, în următorii cinci ani, statul va susține anual cel puțin trei mii de beneficiari, pentru care se vor aloca circa 13% din mijloacele fondului de subvenționare.

Plata complementară se va acorda pentru stimularea accesării creditelor investiționale, dezvoltarea agriculturii ecologice, defrișarea plantațiilor multianuale, promovarea utilizării sistemelor de irigare, servicii de consiliere și formare în agricultură. 

Cererile de subvenționare se depun anual, în perioada 1 februarie-30 septembrie, de către solicitantul de subvenție sau de reprezentantul acestuia, în format electronic sau pe suport de hârtie, la sediul subdiviziunii teritoriale a Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Hotărârea de Guvern privind aprobarea Regulamentului referitor la măsurile de subvenționare complementară a intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Related posts

Ambasada Ucrainei roagă să fie anunțată despre eventualele cazuri de răpire a ucrainenilor

Albasat

Ministerul Sănătății îndeamnă populația să se abțină de a sărbători Blajinii

Albasat

Agenția Servicii Publice va activa în regim normal în zilele de 28 și 30 august

Albasat

Leave a Comment