ALBASAT
Actualitate Societate

300 de noi întreprinderi din Republica Moldova vor beneficia de sprijin financiar din partea Uniunii Europene

Un număr de 300 de întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova, în special din zonele rurale, vor primi finanțare europeană nerambursabilă. Suportul financiar va fi oferit prin intermediul proiectului “UE pentru IMM-uri” (EU4SMEs) pentru crearea, dezvoltarea, extinderea sau internaționalizarea afacerilor. 

Uniunea Europeană a alocat 8 milioane de euro sub formă de fonduri nerambursabile tocmai în acest scop, pentru cofinanțarea a șapte programe de stat, implementate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, a declarat că acest nou grant “va îmbunătăți accesul IMM-urilor la fonduri nerambursabile și va oferi oportunități pentru investițiile productive atât de necesare”.

Lansarea proiectului de asistență europeană a avut loc la unul dintre primii beneficiari ai asistenței UE – compania Cabigrup SRL din Băcioi, specializată în producția de vinuri, sticle și cutii decorative pentru produse alcoolice.

Proiectul “UE pentru IMM-uri” își propune să contribuie la o dezvoltare economică rezilientă, durabilă și favorabilă incluziunii și să sprijine tranziția ecologică în Republica Moldova.  De asemenea, va îmbunătăți climatul investițional, capacitatea de inserție profesională și un mediu de afaceri favorabil pentru IMM-uri, în special în zonele rurale.

Related posts

Vicepremierul Popescu la Paris: Apreciem sprijinul constant al Franței

AlbasatTV, Nisporeni

Apel către organele de drept de a reveni la soluționarea fărădelegilor față de „Ednateric Trans” și „Transeric Tur”

Albasat

ПДС предложила Правительству предоставить возможность доступа к кредитам из бюджета

Albasat

Leave a Comment