ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Taberele de vară cu sejur de zi pentru copiii din Nisporeni: O oportunitate de dezvoltare și distracție în vacanța de vară

Începând cu 5 iunie 2023, Direcția Învățământ, Tineret și Sport Nisporeni organizează desfășurarea activității taberelor cu sejur de zi în 11 instituții de învățământ primar și secundar general, ciclul I și II. Astfel, 165 de copii din treapta primară și gimnazială vor avea posibilitatea să se bucure de odihna de vară pe o perioadă de 10 zile.

Sumele necesare pentru organizarea acestor tabere se ridică la 458.898 lei, bani care vor fi redistribuiți instituțiilor conform demersurilor înaintate. Costul pentru o zi petrecută în tabăra cu sejur de zi pentru un copil este de 278,12 lei.

Programul activităților pentru toate taberele a fost alcătuit în baza recomandărilor specialiștilor MEC și Centrului pentru Copii și Tineret ARTICO. Regulamentele de funcționare a taberelor au fost coordonate cu Direcția Învățământ, Tineret și Sport Nisporeni.

Selecția copiilor pentru taberele cu sejur de zi s-a realizat în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 212 din 12 aprilie 2023, cu privire la organizarea odihnei de vară a copiilor și adolescenților în sezonul estival 2023. Pe liste au fost incluși copii din diverse categorii, precum cei aflați în dificultate, copiii rămași fără ocrotire părintească sau temporar fără ocrotire părintească, copiii cu dizabilități, copiii refugiați din Ucraina și copiii ai veteranilor de război.

Cele 11 tabere cu sejur de zi vor oferi copiilor oportunitatea de a-și dezvolta anumite abilități și competențe utile pentru viață, într-un mediu propice desfășurării activităților pe domenii ale educației: moral-civic, artistic, sportiv și intelectual.

Prin participarea la aceste tabere, copiii din Nisporeni vor avea șansa să interacționeze cu alți copii, să se bucure de vacanța de vară într-un mod distractiv și educativ, și să acumuleze experiențe și amintiri de neuitat.

Related posts

A fost reținut unul dintre vicedirectorii Administrației Naționale a Penitenciarelor

Albasat

Percheziții în dosare ce vizează obținerea permiselor de conducere

Albasat

Taxa pentru posesorii de câini în Chișinău va fi aplicată odată cu lansarea bazei de date

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment