ALBASAT
Actualitate Societate

Tarifele la roaming între Moldova și Uniunea Europeană vor începe să scadă din ianuarie

Începând cu 1 ianuarie 2024, tarifele la roaming între Republica Moldova și Uniunea Europeană vor începe să scadă. Anunțul a fost făcut de președintele Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă comune cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite IPN.

„Mă bucur să anunț că țara noastră și Uniunea Europeană au semnat, astăzi, un acord de liberalizare a roamingului. Asta înseamnă că, atunci când vom merge în țările UE, vom putea vorbi cu familiile noastre rămase acasă, mai des și mai ieftin”, a declarat președinta Maia Sandu.

Și premierul Dorin Recean și-a exprimat aprecierea pentru eforturile conjugate depuse de oficialii europeni și autoritățile de la Chișinău, dar și pentru operatorii naționali și internaționali care au făcut posibilă această realizare. Șeful executivului a subliniat faptul că reducerea tarifelor la roaming este un semnal puternic privind integrarea Republicii Moldova în spațiul economic unic european, se arată într-un comunicat de presă remis de Guvern.

Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, a vorbit despre beneficiile pe care le are semnarea acestui acord pentru cetățenii Republicii Moldova. „Reducerea tarifelor la roaming va avea numeroase avantaje pentru cetățeni, pentru mediul de afaceri și pentru diaspora. Sper că acest lucru va aduce Republica Moldova mai aproape de piața unică europeană. Vom continua să susținem Moldova în procesul de digitalizare și de conectare cu valorile și spațiul european. În aceste timpuri incerte, este crucial să menținem securitatea, prosperitatea, pacea și unitatea”, a adăugat comisarul Olivér Várhelyi, potrivit aceluiași comunicat de presă.

Related posts

Отбираются члены коллегий ВСП из числа представителей гражданского общества

Albasat

Православные христиане вступили в Успенский пост

Albasat

Orașul Călărași, modernizat cu sprijinul Uniunii Europene

Albasat

Leave a Comment