ALBASAT
Societate

Temperatura turiștilor aflați pe o plajă din Italia, verificată cu drona

O dronă va verifica temperatura turiștilor care se vor afla în weekend pe plaja din Ostia, Italia, acțiunea având loc în cadrul măsurilor anti-Covid.

Poliţia locală din Treviso, Italia, a fost printre primele care au activat dronele pentru măsurarea temperaturii cetăţenilor.

Controlul temperaturii va avea loc sâmbătă şi duminică, pe coasta Ostiei, în intervalul 11.00-16.00.

Drona se va deplasa la o înălţime de cel puţin 25 de metri de nivelul apei şi la o distanţă de cel puţin 30 de metri de oameni.

Autoritatea de sănătate publică nu a oferit detalii, limitându-se să spună că „verificarea temperaturii va avea loc automat de dispozitivul Ostia pe plajă”. Dacă temperatura depăşeşte 37,5° C, probabil vor fi declanşate verificări mai aprofundate, scrie Mediafax.

În Italia nu este prima dată când temperatura cetăţenilor este măsurată de la distanţă cu o dronă.

O măsură similară a fost dispusă în mai 2020, imediat după lockdown-ul din martie-aprilie, pentru persoanele care se aflau în zonele publice ale oraşului. Atunci au fost folosite două drone, una cu o greutate de 800 de grame şi alta de un kilogram, capabile să funcţioneze chiar şi la înălţimi mai mari şi pe vreme nefavorabilă.

Dronele au fost programate pentru a identifica numai persoanele cu temperatura peste 37,5 ° C şi aveau activată funcţia de urmărire automată a persoanelor cu febră.

Related posts

Cursul valutar oficial la 16.11.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Viorel Cibotaru: Existența Republicii Moldova depinde de procesul integrării europene

AlbasatTV, Nisporeni

Judocanul Mihail Latîșev a devenit campion mondial de tineret

Albasat

Leave a Comment