Portal de știri
Societate

Tentative de atacuri cibernetice asupra sistemelor informaționale de importanță statală

În ultimele câteva zile, au fost contracarate mai multe tentative de atacuri cibernetice asupra sistemelor informaționale de importanță statală. Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC ) precizează că ținta atacurilor au fost circa 80 de sisteme informaționale, platforme și portaluri publice, impactul asupra funcționării acestora fiind unul limitat, transmite IPN.

„Natura atacurilor este complexă, pe mai mulți vectori, având un caracter adaptiv continuu la măsurile de răspuns întreprinse. Intensitatea acestora s-a modificat, crescând continuu pe parcursul zilei. Toate tentativele de compromitere a sistemelor au fost raportate instituțiilor de aplicare a legii”, precizează STISC.

Potrivit instituției, scopul acestor tentative de atac cibernetic a fost de a cauza indisponibilitatea resurselor informaționale ale statului prin transmiterea unui număr mare de cereri de conexiune sau a unui volum mare de date. Astfel, scopul era de a suprasolicita resursele de procesare ale sistemelor informaționale.

Atacurile au un caracter distribuit și sunt efectuate din afara Republicii Moldova, de pe adrese IP localizate în diferite țări, de pe echipamente și rețele compromise – situație tipică pentru astfel de incidente cibernetice.

Related posts

Alte 319 cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

Un grup civic propune înaintarea lui Constantin Oboroc la funcția de președinte

Albasat

Circa 76 de mii de dolari pentru îmbunătățirea procesului de învățare a limbii japoneze

Albasat

Leave a Comment