Societate

Testarea candidaților la examenele naționale de absolvire a fost amânată

Testarea candidaților la examenele naționale de absolvire, stabilită pentru perioada 30 martie-11 aprilie, a fost amânată pentru o perioadă care va fi anunțată ulterior. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, transmite IPN.

Decizia vine în contextul dispozițiilor Comisiei Situații Excepționale, „în scopul asigurării securității, protecției vieții și sănătății copiilor și elevilor, urmare a evoluției situației epidemiologice și în contextul prevenirii riscului de îmbolnăvire cu COVID-19”.

De asemenea, a fost suspendată și desfășurarea Olimpiadelor Republicane la disciplinele de studiu, până la data de 18 mai.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, ombudsmanul copilului consideră oportună elaborarea testelor pentru examenele de absolvire, pentru elevii din clasele a IX-a și a XII-a, doar în baza materialului predat până la 2 martie. Maia Bănărescu susține că procedura de studiere la distanță este una pilot pentru sistemul național de educație, iar eficiența acesteia urmează a fi evaluată din punct de vedere al corespunderii cerințelor educaționale și din domeniul protecției drepturilor copilului. Ombudsmanul consideră inoportună și desfășurarea testării candidaților la examenele naționale de absolvire, sesiunea de examinare 2020 atât timp cât acest lucru se va întâmpla la distanță.

Related posts

Un mort și 11 răniți, în urma unor focuri de armă trase în Minneapolis, orașul unde a fost ucis George Floyd

Albasat

Dereck J. Hogan: Ridicarea imunității unor demnitari ar transmite un semnal că în Moldova nu este justiție selectivă

Albasat

Премьер призывает граждан носить маски в общественном пространстве

Albasat

Leave a Comment