ALBASAT
Actualitate

Timp de aproape 4 minute, pe o autostradă din Moldova se va putea circula cu viteza de 110 km/h

Timp de 3 minute şi 49 de secunde pe o autostradă din Moldova se va putea circula cu viteza de 110 km/h. Nu mai mult însă, în condiţiile în care porţiunea va avea o lungime de doar şapte km, fiind amplasată pe traseul M2 Chişinău-Orhei, între localităţile Micăuţi şi Peresecina. Pe o altă porţiune de drum, deja cu o lungime de 30 de km, pe traseul M3 Chişinău-Cimişlia se va putea circula cu până la 110 km/h doar după ce va fi construită o bandă de separare.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Timp de aproape 4 minute, pe o autostradă din Moldova se va putea circula cu viteza de 110 km/h

Despre aceasta a informat viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Usatâi, pentru BizLaw, potrivit căruia MTID a identificat două porțiuni de traseu pe unde se va putea circula cu 110 km la oră, potrivit ultimelor modificări la Regulamentul circulației rutiere. Cele două segmente vor primi numele de autostradă, iar la intrarea și ieșirea de pe acestea va fi amplasat indicatorul rutier 5.2 (autostradă).

Potrivit viceministrului Transporturilor, porțiunea de drum de pe traseul M2 Chișinău-Orhei, corespunde standardelor unei autostrăzi: are bandă de separare a carosabilelor și câte două benzi de circulație în ambele sensuri, în timp ce pe cea de-a doua porțiune de drum, indentificată de Ministerul Transporturilor, pe M3 Chișinău-Cimișlia, unde se va putea circula cu 110 km/h pe un segment de 30 de kilometri, urmează a fi efectuate lucrări.

Problema e însă că un simplu calcul matematic ne arată că la o viteză de 110 km/h, un vehicul parcurge distanţa de şapte kilometri în doar 3 minute şi 49 de secunde.

Potrivit Regulamentului circulației rutiere, autostrada este drumul construit sau amenajat și semnalizat cu indicatorul 5.2, care are carosabilele despărțite prin banda de separare, iar în lipsa acesteia – prin alte mijloace. Autostrada este destinată exclusiv circulației autovehiculelor cu mare viteză, neavând intersectări la același nivel cu alte drumuri, căi ferate și treceri de pietoni.

Guvernul a aprobat modificări la Regulamentul circulației rutiere. Acestea încă nu au fost publicate în Monitorul Oficial. Una dintre modificări majorează limita de viteză de la 90 km/h la 110 km/h, pe unele porțiuni, identificate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Potrivit noilor modificărilor, în cazul în care siguranța traficului este garantată, pe anumite sectoare de drum, pentru autoturismele și autocamioanele, cu greutatea ce nu depășește 3,5 tone, limita de 90 km/h va fi majorată până la 110 km/h. La fel, pentru camioanele cu greutatea mai mare de 3,5 tone și pentru vehiculele care tractează o remorcă, dar nu depășesc greutatea de 3,5 tone, limita de 70 km/h să fie majorată până la 90 km/h.

În cazuri de precipitaţii abundente, ceaţă sau când drumurile sunt acoperite de gheaţă, polei, zăpadă, atunci viteza maximă admisă în afara localităţilor va trebui să fie mai mică cu cel puţin 20 km/h, decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Înotătorii moldoveni au cucerit 34 de medalii la Grand Prix-ul din Bulgaria

AlbasatTV, Nisporeni

Vladimir Bolea: Măsurile trebuie să fie țintite, fără să afectăm alți agricultori

AlbasatTV, Nisporeni

Directorul Serviciului de urgență 112, demis

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment