Portal de știri
Nisporeni Societate

TOP 5 întrebări despre perfectarea unui buletin românesc cu JustConsult

Cum să obțin buletin românesc? Unde apelez în România? Ce documente sunt necesare? Trebuie să locuiesc în România pentru a deține buletin de identitate românesc? Ce termen de valabilitate are? Sunt zeci de întrebări, ce apar la persoanele care planifică să-și perfecteze un buletin de identitate românesc (carte de identitate România).  

În acest articol am acumulat cele mai frecvente întrebări despre procedura de perfectare a buletinului românesc pentru a oferi răspunsuri detaliate și a oferi claritate. 

Cine poate perfecta un buletin românesc?  

În primul rând, trebuie să faci diferența între obținerea unui buletin românesc și a cetățeniei române. Multe persoane care își doresc documente românești nu cunosc o condiție obligatorie este să deții cetățenia română.

Respectiv, dacă ai reușit să redobândești cetățenia română și ai transcrise certificatele de stare civilă – certificat de naștere, certificat de căsătorie etc, poți depune cererea pentru a-ți fi perfectat buletin de identitate românesc sau cum mai este denumit – carte de identitate românească.

Unde trebuie să apelez pentru a perfecta buletin românesc? 

Primul buletin românesc poate fi perfectat doar în România, la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor.

Pentru a solicita eliberarea buletinului român o condiție obligatorie este să ai domiciliul stabilit în România, iar cererea o vei scrie în localitatea de reședință.

Dacă nu ai o locuință proprie în România, poți apela la rude sau persoane cunoscute, care să te ia în spațiul său și să declare acest lucru atunci când mergi să perfectezi carte de identitate românească.

Ține cont că, în majoritatea localităților, este necesar să ai o programare în prealabil pentru a depune cererea. Ca să nu faci un drum inutil până în România, verifică din timp programul de lucru cu publicul. 

Care este lista de acte necesare pentru buletin românesc?

 • Cererea pentru eliberarea buletinului de identitate;
 • Certificat de cetățenie;
 • Buletin de identitate moldovenesc;
 • Certificat de naștere românesc;
 • Certificatul de căsătorie românesc (după caz);
 • Certificatele de naștere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original și copie;

În ce situații poate fi anulat buletin românesc? 

Conform legislației românești, la traversarea frontierei un buletin RO poate fi doar reținut în cazul în care se adeverește faptul că carte de identitate conține modificări, adăugări, mențiuni altele decât cele prevăzute de lege sau există dubii privind veridicitatea ei. În acest caz, cartea de identitate poate fi reținută de către polițistul care a constatat acest lucru.

Însă unicul organ competent să decidă anularea buletinului RO este doar instanța de judecată. Respectiv, prin decizia instanței de judecată buletin RO se anulează atunci când stabilirea domiciliului sau a reședinței s-a efectuat în baza unui document care ulterior a fost anulat, s-a constatat că era nul, fals ori falsificat. O altă circumstanță pentru luarea deciziei de anulare a buletinului românesc poate fi constatarea falsificării documentului.

Cum te ajută JustConsult să perfectezi buletin românesc?

JustConsult te va ajuta să obții documente romanesti, fără multe griji și deplasări inutile în România. Compania activează de 19 ani, iar consultanții JustConsult cunosc bine procedura și te vor ghida responsabil la fiecare etapă.

 • JustConsult îți va face o programare online pentru depunerea cererii și îți va pregăti setul de acte necesare.
 • Dacă ai nevoie de stabilire la domiciliu, te ajută să identifici persoana care te va lua în spațiul său locativ.
 • Îți pune la dispoziție transport confortabil pentru ziua când vei merge în România pentru a perfecta buletinul de identitate.
 • Ridică actul perfectat, prin procură, și asigură livrare document Ro în Republica Moldova.
 • Te anunță când să vii pentru a primi buletinul tău român.

Dorești ca JustConsult să-ți vină în ajutor și să te scutească de drumuri în plus, nervi și timp pierdut? Completează formularul de pe site-ul justconsult.md, iar un consultant în acte românești te va contacta. 

Dacă ai nevoie de o consultație urgentă din partea specialistului companiei, sună la numărul de telefon 022 10 50 80

Related posts

Admiterea în clasa I-a, la prima etapă, va avea loc conform districtului

Albasat

Apple a cumpărat o companie la fiecare trei-patru săptămâni. Cum se situează în comparație cu alți giganți tehnologici

Albasat

Natalia Gavrilița merge la Bruxelles în prima sa vizită în străinătate ca premier

Albasat

Leave a Comment