Nisporeni

Tragedie de nedescris în raionul Nisporeni. Doi frați de 8 și 6 ani s-au înecat într-un iaz

Durere fără margini într-o familie din satul Șișcani, raionul Nisporeni. Un băiețel de 6 anișori și fratele său de 8 ani au murit înecați într-un iaz privat din localitate. Cazul tragic a avut loc duminică, 16 august, în jurul orelor 14:00, chiar sub privirile surioarei de 5 anișori.

Potrivit angajaților Secției Situații Excepționale Nisporeni, fetița a mers la joacă cu fratele ei de 6 ani, în timp ce părinții au rămas acasă. Însă micuții au hotărât să meargă la iazul din apropiere. La un moment dat, băiețelul a intrat în apă, iar surioara a rămas la mal. Fetița a observat că frățiorul nu se mai vede. Speriată, ea a alergat după ajutor. Imediat a venit băiatul de 8 ani, care a intrat în apă să-și salveze fratele. Însă s-a înecat și el.

NICOLAE MUSTEAŢĂ, OFIŢER SUPERIOR AL SERVICIULUI PREVENŢIE A SSE NISPORENI: “La data de 16.08.2020  în jurul orelor  14:24  a parvenit un apel de la serviciul 112, precum  că în satul Şişcani, raionul Nisporeni , 2 copii minori afându-se la scăldat  într-un bazin acvatic, proprietate privată,  s-au înecat. Deplasându-ne la faţa locului,  în comun cu Inspectoratul de Poliţie  Nisporeni, am depistat cadavrul a  doi copii minori. Medicii de la ambulanță au efectuat manevre de resuscitare,  însă fără succes. Copii aveau vârstele de 6, respectiv 8 ani, inclusiv sora de 5 ani  care a şi anunţat părinţii despre cele întâmplate.”

Copiii au fost scoși din bazinul acvatic chiar de tatăl lor și de un vecin. La fața locului a venit un echipaj medical, polițiștii și salvatorii. Medicii au încercat să resusciteze copiii, însă fără niciun rezultat. Familia copiilor este răpusă de durere. Întâmplarea a îngrozit întreaga localitate.

NICOLAE MUSTEAŢĂ, OFIŢER SUPERIOR AL SERVICIULUI PREVENŢIE A SSE NISPORENI: “Deci în acest context  secţia situaţii excepţionale Nisporeni vine cu un apel către toţi părinţii, toţi adulţii pentru a nu lăsa   fără grijă copiii, pentru a nu le permite  scăldatul în bazinele acvatice  neamenajate corespunzător normelor  şi standartelor.

Familia mai are doi băieți, unul de 3 ani și altul de un anişor și deja fetița de 5 ani. Aceasta este o familie obișnuită și cumsecade. Precizăm că în acest an a mai fost înregistrat un caz de înec în satul Grozești.

Related posts

Stare de urgență în sănătate publică în raionul Nisporeni până la 30 octombrie. Noua hotărâre CRESP

Albasat

Şcoala Profesională Nisporeni găzduieşte o nouă profesie. Cu suportul USAID, elevii studiază specialitatea de cultivator de bacifere

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 14 cazuri de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 ore în raion

Albasat

Leave a Comment