Nisporeni

Tragedie de nedescris în raionul Nisporeni. Doi frați de 8 și 6 ani s-au înecat într-un iaz

Durere fără margini într-o familie din satul Șișcani, raionul Nisporeni. Un băiețel de 6 anișori și fratele său de 8 ani au murit înecați într-un iaz privat din localitate. Cazul tragic a avut loc duminică, 16 august, în jurul orelor 14:00, chiar sub privirile surioarei de 5 anișori.

Potrivit angajaților Secției Situații Excepționale Nisporeni, fetița a mers la joacă cu fratele ei de 6 ani, în timp ce părinții au rămas acasă. Însă micuții au hotărât să meargă la iazul din apropiere. La un moment dat, băiețelul a intrat în apă, iar surioara a rămas la mal. Fetița a observat că frățiorul nu se mai vede. Speriată, ea a alergat după ajutor. Imediat a venit băiatul de 8 ani, care a intrat în apă să-și salveze fratele. Însă s-a înecat și el.

NICOLAE MUSTEAŢĂ, OFIŢER SUPERIOR AL SERVICIULUI PREVENŢIE A SSE NISPORENI: “La data de 16.08.2020  în jurul orelor  14:24  a parvenit un apel de la serviciul 112, precum  că în satul Şişcani, raionul Nisporeni , 2 copii minori afându-se la scăldat  într-un bazin acvatic, proprietate privată,  s-au înecat. Deplasându-ne la faţa locului,  în comun cu Inspectoratul de Poliţie  Nisporeni, am depistat cadavrul a  doi copii minori. Medicii de la ambulanță au efectuat manevre de resuscitare,  însă fără succes. Copii aveau vârstele de 6, respectiv 8 ani, inclusiv sora de 5 ani  care a şi anunţat părinţii despre cele întâmplate.”

Copiii au fost scoși din bazinul acvatic chiar de tatăl lor și de un vecin. La fața locului a venit un echipaj medical, polițiștii și salvatorii. Medicii au încercat să resusciteze copiii, însă fără niciun rezultat. Familia copiilor este răpusă de durere. Întâmplarea a îngrozit întreaga localitate.

NICOLAE MUSTEAŢĂ, OFIŢER SUPERIOR AL SERVICIULUI PREVENŢIE A SSE NISPORENI: “Deci în acest context  secţia situaţii excepţionale Nisporeni vine cu un apel către toţi părinţii, toţi adulţii pentru a nu lăsa   fără grijă copiii, pentru a nu le permite  scăldatul în bazinele acvatice  neamenajate corespunzător normelor  şi standartelor.

Familia mai are doi băieți, unul de 3 ani și altul de un anişor și deja fetița de 5 ani. Aceasta este o familie obișnuită și cumsecade. Precizăm că în acest an a mai fost înregistrat un caz de înec în satul Grozești.

Related posts

COVID-19 Nisporeni: 15 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 ore în raion

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus înregistrate în ultimele 24 ore în raion

Albasat

Poliția din Nisporeni a inițiat verificări în masă. Ce se va întâmpla cu cei care nu vor respecta măsurile impuse de autorități

Albasat

Leave a Comment