ALBASAT
Diverse

UE acordă Moldovei 9 mln euro pentru procurarea sistemelor de apărare antiaeriană

Armata Națională își va consolida capacitățile de apărare antiaeriană cu un nou pachet de sprijin nerambursabil al Uniunii Europene. Este vorba despre 9 milioane de euro care vor fi acordați Republicii Moldova în cadrul Instrumentului European pentru Pace (EPF). Din acești bani urmează să fie procurate sisteme de apărare antiaeriană, care vor fi livrate potrivit unui grafic agreat cu UE, transmite IPN.

Ministerul Apărării precizează că acest nou pachet este parte a unei cooperării mai largi cu UE în domeniul apărării și vine în contextul solicitărilor făcute de Republica Moldova, având la bază evaluarea riscurilor și amenințărilor în contextul războiului din Ucraina și al efectelor acestora asupra securității naționale.

Livrarea echipamentelor către Armata Națională va fi precedată de un acord între Uniunea Europeană și Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura conformitatea cu cerințele și condițiile Instrumentului European pentru Pace.

„Instituția de apărare își va spori și moderniza capacitățile de protejare a infrastructurii critice civile, precum și a populației în situații de criză și urgențe. De asemenea, își va consolida capacitățile de a participa la misiunile internaționale inclusiv ale UE, astfel contribuind la pacea și securitatea globală”, precizează Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

Related posts

Casa mea e și casa ta, expoziție de artă dedicată Săptămânii Consiliului Europei în Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Mai mulți bani pentru alimentația elevilor din învățământul profesional tehnic

AlbasatTV, Nisporeni

Organizația de tineret a CUB: Ne asumăm să fim vocea tinerilor la nivel de clasa politică

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment