ALBASAT
Actualitate Societate

Purtătorul de cuvânt al Guvernului atenționează în legătură falsurile din mediul online

Persoanele sunt atenționate cu privire la clipurile video false care circulă online și utilizează, în unele cazuri, inclusiv identitatea vizuală a Guvernului sau a altor instituții publice. Potrivit purtătorului de cuvânt al executivului, Daniel Vodă, aceste clipuri sunt parte a unei campanii de dezinformare care țintește Republica Moldova și oamenii țării, transmite IPN.

„Deja în spațiul digital ne-am obișnuit să recunoaștem falsurile care sunt create intenționat cu scopul de a manipula sau de a dezinforma opinia publică. Pe site-urile de filme piratate despre care am vorbit și anterior, a mai apărut un alt video sponsorizat, iarăși în limba română, care promovează de asemenea narațiuni și fapte inventate și vorbește despre fenomenele sociale din țară”, a declarat Daniel Vodă.

Potrivit lui, autoritățile difuzează informația de interes public doar pe platformele oficiale. În momentul în care este creat un spot sau este realizată o campanie sau alte acțiuni care vizează informarea publicului, acestea sunt promovate de fiecare dată transparent și pe platformele oficiale.

„De fiecare dată nu obosesc să repet: atunci când vedeți informații false, nu ezitați să vă protejați familia, în sensul în care să anunțați apropiații în grupurile de familie, în grupurile de vecini, pe alte platforme, că unele informații discutate în spațiul public sunt false sau, atunci când vedeți un conținut manipulator distribuit, raportați-l la rețeaua de socializare respectivă”, a îndemnat purtătorul d

Related posts

Târgul Universităților din România, în trei orașe din Republica Moldova

Albasat

Călătorii care sosesc în Anglia vor trebui să prezinte un test negativ la COVID-19

Albasat

Naționala Moldovei a pierdut barajul cu Kazahstanul din Liga Națiunilor

Albasat

Leave a Comment