Portal de știri
Emisiune Nisporeni Societate

UE//Cu sprijin european, satul Cărpineni, raionul Hânceşti este un exemplu în domeniul eficienţei energetice.Emisiune tv

Din cauză că nu mai puteau face faţă cheltuielilor pentru încălzirea instituţiilor publice, autoritățile publice din Cărpineni au luat o decizie de care se mândresc și acum – să doteze instituțiile publice cu sisteme pe bază de biomasă. Astfel, administraţia locală a comunei Cărpineni din raionul Hînceşti, a reuşit să schimbe sistemele de încălzire în cinci instituţii publice, însă nu fără implicarea inclusiv financiară a Uniunii Europene. Sunt ani buni de când casa de cultură, grădiniţa sau şcoala sunt folosesc sistemul de încălzire pe bază de biomasă. Pe lângă faptul că această metodă aduce economii la plata facturilor, mai există un beneficiu: în acest fel, sunt susținuți producătorii de materie primă din ţară.

AO Universal Media este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul “Promovarea valorilor și a proiectelor europene” în Nisporeni, Ungheni, Hâncești, Călărași și Strășeni.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Related posts

Ostaşii români, comemoraţi la Nisporeni

Albasat

Alexei Tulbure: Platforma DA trebuie să opteze nu pentru formare unui nou guvern, ci pentru un program politic

Albasat

Un angajat al CS Edineț, reținut pentru eliberarea certificatelor false de vaccinare

Albasat

Leave a Comment