ALBASAT
Actualitate

UE finanțează proiecte de aprovizionare cu apă și eficiență energetică

Uniunea Europeană va finanța elaborarea documentației tehnice și de licitație pentru lucrările de construcție în cadrul a 18 proiecte ce țin de domeniul aprovizionării cu apă și canalizare (AAC) și eficiență energetică (EE), selectate în Regiunile de Dezvoltare Nord, Centru și Sud din Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Implementarea acțiunilor finanțate de UE urmează să fie realizate prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Alexandr Muravschi, manager interimar al proiectului, a declarat că acțiunile vor fi implementate de către Agențiile de Dezvoltare Regională, cu implicarea a mai mulți actori.

Aneil Singh, șeful Secţiei cooperare a Delegaţiei Uniunii Europene, a menționat că obiectivul este de a obține rezultate concrete pentru populație. Sunt două domenii prioritare spre care se orientează acest proiect și anume: aprovizionarea cu servicii calitative de apă și canalizare și doi – eficiența energetică a clădirilor publice.

Pe lângă banii oferiți de Uniunea Europeană – 3,5 milioane de euro, și Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare va contribui cu 325 de mii de euro.

Obiectivul general al acțiunii este elaborarea documentației tehnice a celor 18 proiecte selectate: zece în domeniul aprovizionării cu apă și canalizării și opt în domeniul eficienței energetice în clădirile publice.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Angajează-te în forțele de ordine: Concurs pentru funcții la IP Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Satele din împrejurimile orașului Lipcani se confruntă cu o lipsă acută de cadre didactice, opinie

AlbasatTV, Nisporeni

Vântul de aseară a doborât copaci în nordul țării

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment