ALBASAT
Actualitate Societate

UE lansează o nouă etapă a mecanismului EU4Business 

Uniunea Europeană a lansat faza a III-a a mecanismului EU4Business pentru a sprijini creșterea economică durabilă a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM-uri) din țările Parteneriatului Estic (PaE) – Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Mecanismul EU4Business va monitoriza în mod regulat și cuprinzător proiectele UE care sprijină dezvoltarea sectorului privat în regiunea PaE, va evalua impactul și rezultatele proiectelor regionale și bilaterale EU4Business. Deasemenea, va fi sporită vizibilitatea și nivelul de sprijin al UE. 

Obiectivul principal este de a îmbunătăți coordonarea cu proiectele din cadrul inițiativei EU4Business care sprijină IMM-urile și de a implica principalele părți interesate, cum ar fi antreprenorii, agențiile guvernamentale, instituțiile de învățământ și altele. 

Inițiativa EU4Business are ca scop creșterea investițiilor și crearea unor condiții socio-economice mai bune, oferind în cele din urmă mai multe locuri de muncă și mai multe oportunități de obținere a veniturilor pentru sectorul privat. Inițiativa este orientată spre sprijinul pentru femeile antreprenoare, pentru întreprinderile din zonele rurale, pentru tinerii antreprenori, pentru tranziția verde a întreprinderilor și pentru accesul la finanțare.

În 2021, inițiativa EU4Business a oferit sprijin unui număr de 78 045 de IMM-uri, ceea ce a condus la rezultate remarcabile. IMM-urile sprijinite au generat un venit suplimentar de 2,03 miliarde de euro și au facilitat crearea a 66 678 de noi locuri de muncă. IMM-urile au înregistrat o creștere notabilă a cifrei de afaceri (+26,23%), precum și o creștere a exporturilor (+11,2%). Această performanță a fost cu mult peste cea a IMM-urilor care nu au apelat la ajutorul EU4Business.

În următorii patru ani această inițiativă va fi gestionată de GOPA Worldwide Consultants, un lider German în domeniul consultanței pentru dezvoltare.

Related posts

(VIDEO/FOTO) ZIUA INDEPENDENŢEI, SĂRBĂTORITĂ LA INSPECTORATUL DE POLIŢIE DIN NISPORENI

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 20.06.2022

Albasat

Aureliu Ciocoi: Starea de urgență propusă de Guvern este folosită în scopuri politice

Albasat

Leave a Comment