Nisporeni

Un an fără interpretul Ștefan Petrache, artist originar din Vânători, Nisporeni

La data de 13 ianuarie s-a împlinit un an de la moartea cunoscutului interpret de muzică ușoară Ștefan Petrache, originar din raionul Nisporeni, localitatea Vânători.

„A trecut un an fără tata, și oricum nu-mi vine să cred. Nu prea mă pricep în ale posturi frumoase, dar despre el nici nu trebuie. El își punea semnatura pe tot ce făcea”, a scris fiica artistului, pe pagina sa de Facebook.

Ștefan Petrache s-a născut pe 8 mai 1949 în satul Vânători, raionul Nisporeni. A fost solist al Orchestrei de estradă și simfonică a TeleRadio Moldova, al formațiilor vocal-instrumentale „Orizont” și „Contemporanul”, după care a condus formația „Plai”. Între anii 1988-1990, Ștefan Petrache a activat ca solist în formația de propagare a muzicii a Filarmonicii de Stat din Chișinău. În anul 1986 a devenit artist emerit.

A înregistrat multe piese muzicale populare în Republica Moldova, cum ar fi: Eu vin, Adevăruri, Și dacă ramuri bat în geam, În august, Chemarea casei părintești.

Din 2009, Ștefan Petrache suferea de diabet zaharat, care i-a afectat tot organismul. Boala și stresul au provocat o forma gravă de neurodermită.

Artistul s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani, în seara de 13 ianuarie 2020.

Related posts

Nisporeni, orașul dezvoltat cu fonduri europene. Emisiune tv

Albasat

Ministrul Economiei şi Infrastructurii a efectuat o vizită la Nisporeni. Cum vor fi sprijiniţi agenţii economici, afectaţi de pandemie

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 3 cazuri noi în ultimele 24 de ore. Bilanțul a ajuns la 1213 cazuri confirmate

Albasat