ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Un angajament pentru viitor: Gheorghe Agheorghiesei pornește campania de împădurire

Campania de Împădurire la Vărzărești este acum în plină desfășurare. Astăzi, 10 martie, primarul comunei Vărzărești, Gheorghe Agheorghiesei, împreună cu Gospodăria Silvică Nisporeni-Silva, au inițiat campania de Împădurire. 6 hectare sunt plantați în comuna Vărzărești, regiunea Staniște. În cadrul campaniei participă consilierii și locuitorii din localitate.

Gheorghe Agheorghiesei a declarat pentru ALBASAT: “Terenul de 6 hectare este un teren degradat, cu alunecări. Sunt peste 100 de persoane din localitate, de la Nisoreni Silva, iar 2 hectare s-au împădurit deja. Se plantează 3 soiuri de pomi: salcâm, arțar și stejar. Oamenii sunt binevoitori, avem ceai, plăcinte. Este un mod sănătos de viață, combinând plăcutul cu utilul, timpul liber și faptele bune în folosul comunității. Ne implicăm cu toții pentru a avea un mediu mai curat și pentru a lăsa natură frumoasă pentru generațiile viitoare.”

În raionul Nisoreni se planifică să fie plantați în anul 2024 167 hectare, iar anul trecut, în 2023, au fost plantați în raionul Nisoreni 238 hectare. În contextul realizării Planului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, sub egida președintelui Republicii Moldova, se prevede stabilirea și crearea de noi păduri pe o suprafață de 145 de mii de hectare pe parcursul a zece ani.

Campania de împădurire de la Vărzărești demonstrează puterea comunității și importanța acțiunilor concrete în lupta pentru protejarea mediului și promovarea sustenabilității. Această inițiativă reflectă un model de urmat, evidențiind rolul vital al implicării locale în realizarea obiectivelor ambițioase de mediu la nivel național.

Related posts

НАРЭ констатировало отклонения в деятельности „Moldovagaz”

Albasat

Реакция Air Moldova на обвинения в том, что не соблюдает права потребителей

Albasat

Președintele ţării prezintă raportul de activitate pentru perioada de 3,5 ani

Albasat

Leave a Comment