Nisporeni

Un consilier socialist din Consiliul orășenesc Nisporeni și-a dat demisia. Cine îi va lua locul

Comisia Electorală Centrală a recepționat cererea de demisie a consilierului Butnari Leonid ales pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în Consiliul orășenesc Nisporeni, raionul Nisporeni, precum și documentele necesare atribuirii mandatului de consilier următorului candidat supleant.

Conform documentelor electorale pe care le deține Comisia Electorală Centrală, mandatul de consilier în Consiliul orășenesc Nisporeni îi revine candidatului supleant Artamonov Pavel de pe lista PSRM.

Astfel, CEC a hotărât să ridice, în baza cererii de demisie, mandatul consilierului Butnari Leonid ales pe lista PSRM în Consiliul orășenesc Nisporeni, raionul Nisporeni, și să atribuie mandatul de consilier candidatului supleant Artamonov Pavel de pe PSRM.

Artamonov Pavel este obligat să respecte termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate, în cazul apariției acesteia.

De precizat că, Artamonov, a participat anterior la alegerile parlamentare noi, din 20 octombrie. El s-a înscris în competiția pentru funcția de deputat în circumscripția nr. 17, Nisporeni, rămasă vacantă după demisia lui Vladimir Plahotniuc.

Artamonov a candidat și la alegerile din 24 februarie, tot în circumscripția nr. 17. Acesta s-a clasat pe locul trei, acumulând doar 6,5% din sufragii.

Din octombrie 2017 până în 2019, Pavel Artamonov este ales local în Consiliul orășenesc Nisporeni. Din 2016 și până în prezent, Pavel Artamonov este președintele Organizației Teritoriale Nisporeni a PSRM. În campania pentru prezidențiale din 2016, Artamonov a donat pentru Igor Dodon 62.100 de lei. 

Conform declarației de avere și interese personale, Pavel Artamonov și familia nu dețin bunuri imobile. Familia Artamonov are în proprietate 3 autoturisme. Potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2019, Pavel Artamonov a obținut un venit de doar 2.800 lei, iar soția acestuia a obținut în decursul a doi ani un salariu de 51 600 lei de la SRL „Iuval-M”.

Related posts

Crește numărul de cazuri de Coronavirus în raionul Nisporeni. Află care sunt cele mai noi date prezentate de CSP Ungheni

Albasat

10 de cazuri de COVID -19 confirmate în Nisporeni. Printre persoanele diagnosticate este un copil

Albasat

Plouă abundent la Nisporeni. După mai multe săptămâni însorite, au revenit ploile

Albasat