ALBASAT
Actualitate Societate

Un consulat onorific al Republicii Moldova a fost inaugurat la Monaco

Un consulatul onorific al Republicii Moldova a fost inaugurat în Principatul Monaco. Anunțul a fost făcut de Ambasada Republicii Moldova în Franța, transmite IPN.

Reprezentanța va fi condusă de consulul onorific Iacopomichele Cassiano, numit recent în această funcție de autoritățile Republicii Moldova.

Ambasadoarea Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru, a evocat interesul autorităților naționale de a dinamiza și a diversifica relațiile moldo-monegasce, prin valorificarea potențialului și a oportunităților de cooperare dinte cele două state, concretizat inclusiv prin extinderea rețelei consulare onorifice și numirea unui consul onorific la Monaco.

Principatul Monaco este un oraș-stat situat pe Riviera Franceză din Europa de Vest, cu ieșire la Marea Mediterană. Este una din cele mai populate state din lume. Nu face parte din Uniunea Europeană, dar are o relație specială cu UE consemnată printr-o serie de acorduri. Monaco este cunoscut pentru frumusețea peisajelor, dar și pentru luxul și stilul de viață asociat cu el, precum și pentru faima sa ca destinație turistică și pentru circuitul de Formula 1.

Related posts

Incendiu într-un sat din Drochia: un copil mort, altul la spital

Albasat

Влад Гоян и Симеон Булгару будут тренировать „Зимбру”

Albasat

Cursul valutar oficial la 07.08.2020

Albasat

Leave a Comment