Societate

Un copil de 13 ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru blasfemie în Nigeria

Un copil de 13 ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru blasfemie în ţara africană Nigeria, relatează CNN.

Omar Farouq a fost condamnat de un tribunal Sharia în regiunea Kano din nord-vestul Nigeriei după ce a fost auzit folosind limbaj vulgar la adresa lui Allah într-o conversaţie cu un prieten. El a fost condamnat în 10 august de acelaşi tribunal care a condamnat la moarte un bărbat pentru blasfemie la adresa profetului Mohammed, conform avocaţilor.

Pedeapsa lui Farouq reprezintă o încălcare a Cartei Africane pentru Drepturile şi Bunăstarea Copilului dar şi a constituţiei nigeriene, a spus avocatul său, Kola Alapinni care a depus o contestaţie în data de 7 septembrie.

El spune că a aflat de cazul lui Farouq din întâmplare în timp ce lucra la cazul bărbatului condamnat la moarte tot pentru blasfemie, iar atunci a aflat că cei doi au fost condamnaţi în aceeaşi zi, de acelaşi judecător.

Blasfemia nu este recunoscută ca infracțiune de legea nigeriană. Ea este necompatibilă cu constituția Nigeriei”, a declarat Alapinni. Avocatul mai spune că mama băiatului a fugit într-un oraș din vecinătate după ce o gloată furioasă a năvălit asupra casei sale după arestul fiului ei.

Related posts

Violențe și arestări la o demonstraţie împotriva migranţilor, în Marea Britanie

Albasat

Cursul valutar oficial la 08.05.2020

Albasat

(caption video) Nisporeni, orașul sufletului meu

Albasat

Leave a Comment