Portal de știri
Societate

Un ex-secretar de stat de la Ministerul Justiției, reținut într-un dosar de trafic de influență

Un fost secretar de stat de la Ministerul Justiției a fost reținut într-un dosar de trafic de influență. Potrivit Centrului Național Anticorupție, acesta ar fi cerut mită 10 mii de euro pentru o autorizație, transmite IPN.

Suma ar fi fost pretinsă de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină certificatul de administrator autorizat. El i-a spus că are influență asupra unor membri ai comisiei specializate de pe lângă Uniunea Administratorilor Autorizați.

„Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi pretins de la el 10 000 de euro și ar fi primit 6 000 de euro în schimbul influențării membrilor Comisiei de autorizare și disciplină responsabilă de organizarea examenului de calificare a administratorilor autorizați. Acesta ar fi promis că îi poate convinge pe examinatori să-i dea nota maximă, dar nu și-ar fi onorat promisiunea”, se arată într-un comunicat de presă al CNA.

În baza denunțului, a fost inițiată o cauză penală, în cadrul căreia au fost efectuate investigații în vederea probării faptului traficului de influență. În această dimineață, s-au desfășurat percheziții la domiciliul bănuitului, dar și la biroul șefului Uniunii Administratorilor Autorizați.

Related posts

Din luna mai va putea fi accesată o hartă a lucrărilor efectuate pe drumurile municipale

Albasat

Ion Chicu: Iresponsabilă ar fi o decizie de a lăsa lucrurile și a pleca

Albasat

Plata automată a compensațiilor în cazul deconectărilor de energie se amână

Albasat

Leave a Comment